in Blog

Surpriza accidentului de pe Milcov: Fără permis, c’est la vie, dar unde e alcoolul ?

După ce au fost reţinute cele două persoane din BMW, poliţiştii au luat frumos etilotestul şi i-au pus să sufle. După primele cercetări se stabilise că persoana care fusese la volan avea permis  şi o alcoolemie de 0,74 mg-litru alcool pur în aerul expirat. (informaţia poate fi verificată aici

La o zi după accident, informaţiile furnizate de poliţie într-un comunicat sunau cam aşa:

  La data de 10.04.2010, orele 21:30, J. Ionel, de 31 de ani, din Bacau, fără a poseda permis de conducere, in timp ce conducea un autoturism pe str. Milcov, a pătruns pe sensul opus de circulaţie şi a intrat in coliziune cu un autoturism, care circula regulamentar, condus de B. Ion din Hunedoara.

  Conducatorului auto J. Ionel a fost identificat la scurt timp după producerea evenimentului şi a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o concentraţie de 0,26 mg/l alcool pur in aerul expirat

(informaţia poate fi verificată aici)

Rezultatul etilotestului s-a schimbat subit, cu aproximativ 0,5 mg pe litru, fapt ce l-ar scoate pe individ cel puţin de la recoltarea probelor biologice.
Iar asta nu este tot: poliţistul care se ocupa de cazul acesta a fost schimbat pentru că, zic cei de la poliţie, era vecinul inculpatului – care a fost menţionat în comunicat ca fiind cercetat în stare de libertate. De fapt, cei de la poliţie mai susţin că nu Ionel J. era la volan şi că încă nu s-a aflat la 2 zile după producerea accidentului cine era vinovat – în condiţiile în care s-au luat amprente şi probe de pe volan.
 
Aşadar l-au găsit la locul faptei cu alcoolemia de 0,74 şi cu permis, l-au pierdut la secţie, l-au găsit din nou a doua zi cu alcoolemia 0,26 şi fără permis, iar acum l-au pierdut iar.