Ce să faci dacă internetul merge mai greu pe Windows 11

Dacă navigarea pe internet este sacadată după upgrade-ul la Windows 11, chiar dacă aveți un calculator (PC, laptop) performant, atunci este posibil ca anumite servicii care rulau pe Windows 10 să cauzeze probleme. Eu am observat că orice aplicație care are webview (browser de internet încorporat) întâmpină se blochează câteva secunde atunci când descarcă elemente… Continuă lectura Ce să faci dacă internetul merge mai greu pe Windows 11

Publicat
Din categoria IT

O chestie faină pe care am aflat-o de ziua municipiului Bacău:
Aplicația oficială a primăriei a făcut publică harta sesizărilor depuse de cetățeni.
Char dacă seamănă Bacău Alert și are elemente comune cu prima versiune, cea din 2018 cu detalii despre petent, filtrare în funcție de categorie și perioadă, eu nu am avut nicio influență/implicare în dezvoltarea ei.
Ce mă bucură, în schimb, este că cineva din primărie a observat că există această nevoie și a trecut la fapte și cred că oameni de genul acesta ar trebui promovați de către municipalitate.
Chapeau!

Gânduri de după weekend:

*Cred că restaurantele nu au cum să verifice certificatele de vaccinare fără un acord GDPR semnat în prealabil. La cât de prost e gândită restricția, oricine poate intra într-un restaurant cu un certificat generat de oricine, oricum pentru că ospătarii pot cere dovada vaccinării, dar nu pot legitima o persoană.

*Protestul de sâmbătă nu a fost unul al proștilor sau al antivaxărilor (în principiu, pentru că ăștia nu migrează gratis de pe Facebook pe stradă), ci doar a fost confiscat/asumat de câțiva oameni „de bine” care au găsit momentul oportun să se exprime. Cred că a fost mai degrabă un protest al frustrărilor generate de unele restricții făcute pe genunchi de unii politicieni cărora, dacă s-ar ivi ocazia, nu le-aș permite nici măcar să-mi spele parbrizul la intersecție.

*Cioloș a câștigat președinția USR+, dar „tabăra Barna” va avea grijă să fie ca un primar fără majoritate în Consiliul Local, conform experienței dobândite. Oricum, omul e mult mai prezidențiabil decât Dan Barna, iar USR-iștii meritau o m.. lecție pentru felul în care s-au comportat de când s-au trezit cu un țâr de putere.

*Sorin Câmpeanu crede că părinților le e frică că o să fie infectați de copii, nu că aceștia s-ar teme de fapt pentru sănătatea copiilor. Nu am ce comenta aici, m-am obișnuit cu idioți în fruntea ministerelor, nu m-am obișnuit ca idioții să fie și cinici în același timp.

*Ieri am văzut pentru prima dată o molie colibri în Bacău. Mi-am dat seama că e molie, după ce am căutat pe Google pasărea colibri România și Wikipedia a sărit cu răspunsul „Ai vrut sa zici molie, nu pasăre”.

Aș vrea să ne înțelegem: nu există sindicate ale angajaților în IT (sau existența lor nu a ajuns la urechile mele). Nu am văzut un reprezentant alfa, beta, teta care să vorbească în numele programatorilor cu Guvernul.
În schimb, există niște reprezentanți ai unor companii IT care consiliază Guvernul și care spun așa:
„- Nene, un angajat vine la noi, stă 6-12 luni, învață ce are de învățat și cu salariul pe care îl face aici pleacă în vizită la Viena, Berlin, Londra. Se întoarce de acolo cu 10 oferte de muncă, toate cu salarii de 2-3 ori mai mari, program mai flexibil și bonusuri de relocare în orașe care fac Bucureștiul vostru să semene cu WC-ul din curte al Europei”.
Și atunci politicianul de la Guvern, când vine cu ideea unor scutiri de la plata impozitelor și a contribuțiilor, nu o face ca să vină în ajutorul IT-iștilor, că ăștia se descurcă (fără cine știe ce efort), ci ca să le dea șansa unor companii care produc niște miliarde la buget să-i convingă pe tinerii padawani că și România poate fi mai atractivă dacă îți permiți să bei o bere de calitate.

Vestea bună este că rata de infectare la mia de locuitori în municipiul Bacău are o creștere atât de mică încât, dacă s-ar menține trendul, am putea atinge 6 la mie prin luna decembrie.

Vestea proasta este că rata de infectare în municipiul Bacău are o creștere atât de mică că am început să cred că virusul a descoperit șoseaua de centură (și cred că descoperirea asta în sine va genera câteva simptome care. în aparență, nu au nicio legătură cu Sars-nCov-2).

Eu cred că certificatul verde ar trebui să poată fi emis în funcție de imunitate. În fond, dacă autoritățile vor să demonstreze că nu impun vaccinarea doar ca să scape de o greșeală logistică, ar putea să înlocuiască adeverința de vaccinare cu adeverința de imunitate – iar pe teritoriul României să aibă aceeași utilitate ca certificatul verde.

Zic eu către RDS, azi:
– Doamnă, am ping de o secundă până la Google.
– Ah, nu, mie trebuie să îmi spuneți viteza, cât vă iese pe test.
– Cum să vă spun, dacă la 0.1s ajung la test în vreo două minute, la 1s trebuie să așteptați ceva..
… după 5 minute în care eu credeam că ea scria sesizarea:
– Să știți că eu aștept rezultatul testului.
🤌🤬🤌

Dragă facebook, îți mulțumesc pentru întrebare. Uite… eu acum mă gândesc la rectificările bugetare de peste două săptămâni, când toate primăriile vor tăia bani de la festivaluri și instalații de Crăciun ca să se bată cu pandemia. La tine cum e? Totul bine?