[Soluție] Lenovo Y570a, Windows 7 X64 și Blue Screen of Death (BSOD)

Update:

Problema dată de BitDefender nu este de la drivere ci de la incompatibilitatea cu Rapid Drive.

Descriere problemă

Lenovo Y570a vine cu Windows 7 Home Premium preinstalat, pe 64 de biți, care nu rulează la parametri normali. Mai exact, după câteva minute de folosire intensivă, sistemul afișează BSOD și repornește.

Problema o descoperisem inițial după instalarea BitDefender Total Security 2012. Atunci am observat un crash al Windows Explorer, urmat de BSOD și, evident, repornirea forțată a sistemului.

După dezinstalarea antivirusului, sistemul funcționa binișor, dar după câteva ore apărea din nou ecranul albastru. Am făcut un system recovery, reinstalând sistemul de operare și toate programele, dar nu a avut niciun efect.

Soluția

Soluția era în driverele de plăcile video. Lenovo Y570a are două plăci video, una integrată (Intel) și una dedicată (nvidia). Chiar dacă sistemul de operare instalează driverele, după care le actualizează din repertoriul propriu, am spus să trec peste.

Așadar, am reinstalat driverele de pe site-urile oficiale ale producătorilor de cărți video. Exact cum m-am așteptat, noile drivere au adus un plus de performanță sistemului, ridicând nota dată de Windows pe la 6,9. Pe lângă asta, nu mai există nicio eroare care să ducă sistemul în BSOD sau în repornire forțată.

În concluzie, actualizați-vă driverele, mai ales dacă este vorba de componente esențiale. Windows Update nu oferă întotdeauna cele mai bune soluții.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.