Microsoft Security Essentials, singurul antivirus gratuit pentru IMM-uri

Dacă vă numărați printre cei care au norocul de a se ocupa cu partea de IT dintr-o firmă, veți descoperi că numărul de softuri gratuite sunt limitate doar la licențele personale. Adică, persoanele juridice sau companiile trebuie să achiziționeze licențe business pentru majoritatea pachetelor de softuri.

La antivirusuri, de exemplu, chiar dacă au soluții gratuite, majoritatea companiilor de soft nu permit deloc firmelor să utilizeze decât versiuni trial cu opțiune de cumpărare. AVG Free Edition, BitDefender Free sau Avira sunt doar câteva exemple pe care ai voie să le instalezi doar pe calculatorul personal.

Microsoft Security Essentials, un antivirus pe care l-am lăudat pentru eficiența gestionării resurselor, are și el limitele lui prevăzute de licență. Numai că cei de la Microsoft s-au gândit foarte bine și la IMM-uri, anume că și o firmă este un utilizator cu drepturi pentru sistemul de operare. Astfel, o companie cu maximum 10 calculatoare are dreptul de a folosi antivirusul de la Microsoft pe fiecare dintre acestea.

Microsoft Security Essentials is available for small businesses with up to 10 PCs.

La mai mult de 10 calculatoare, se presupune că firma este destul de productivă ca să-și permită să investească în protecția datelor. Pentru acestea Microsoft are o soluție numită Microsoft System Center Endpoint Protection și este destinată mai ales companiilor cu rețele bazate pe server-client.

3 comentarii

  1. Pingback: Linkuri de weekend

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.