O problemă care poate să apară când cumperi din Uniunea Europeană

Din păcate, nu aveți cum să fiți precauți în această situație. Scriam, la un moment dat, că am făcut o comandă pentru Adobe Master Collection CS6, la un preț avantajos.

Produsul l-am achiziționat din Germania și am făcut plata cu cardul. Factura s-a tăiat în RON. Așadar, dau comanda, plătesc cu cardul, banca blochează banii, dar nemții primesc banii. După două săptămâni, aflu că îmi intră banii înapoi în cont pe motiv că beneficiarul nu și-a făcut încasarea. Îi sun pe băieți care îmi spun, pentru a treia oară, că banii sunt la ei.

După câteva săptămâni ajunge și produsul. Fiind versiunea nouă, după cum am specificat, a durat mai mult să ajungă în Germania și din Germania în România. Mă uit în contul bancar și aflu că s-au retras banii pentru că banca lor a făcut cerere. Așadar, de pe 18 mai până pe 6 iunie a durat până când banii au plecat din contul meu.

După o zi, constat că în loc de 3069 de lei, ING le-a dat voie să-mi ia 3146 lei. Cu vreo 70 de lei mai mult. Sun la bancă și mă iau de ei, iar de-acolo aflu că banca cealaltă ar fi cerut banii în euro și că s-a schimbat cursul în acea perioadă.

Sun în Germania și vorbesc cu băieții de-acolo care îmi trimit dovada că banca lor a cerut fix 3069 de lei și că nu au nicio treabă cu Euro. Adică nu le păsa de curs.

Concret, în extrasul meu de cont apare că banca lor ar fi cerut euro, în cererea lor apare că ar fi cerut RON. Singurul vinovat în toată povestea asta ar mai putea fi  VISA, care nu ar fi înțeles conceptul de curs valutar. În rest, justificarea cheltuielii nu ți-o poate face nici naiba, pentru că factura e în lei.

Frumos, nu.

PS: Pentru că nemții știu să își respecte clientul, și-au cerut scuze pentru cele întâmplate și au refăcut factura. Voi scrie într-un articol separat despre cine este vorba și de ce am apelat la ei.

3 comentarii

  1. Chestia cu banii am patit-o si eu cu sportsdirect.com, si nu doar o data. Platesc comanda cu Visa, in lei, banca blocheaza banii, iar dupa vreo saptamana si ceva se trezesc si mai retrag cateva zeci de lei din cont.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.