in Internet/Web, IT

WordPress 3.5 „dă rateuri”

Cu sensul unor buguri, utilizatorii CMS-ului de la WordPress pot întâmpina probleme dacă vor face actualizarea la versiunea 3.5. Acestea se resimt în administrare, mai mult din pricina incompatibilității cu anumite pluginuri sau, în alte cazuri, cu legarea bazei de date. Cel mai mult au de suferit cei care au site-uri puternic modificate de la structura nativă, cei care-și bazează activitatea pe pluginuri media și cronjoburi și cei cu baze de date foarte mari.

Manifestări:

 • Butoanele care interoghează baza de date pentru returnarea fișierelor de pe server (adăugare și management fișiere media) și zona pentru Widget-uri devin inactive.
 • Modulul de scriere al articolelor se blochează pe varianta HTML

Soluții:

 • Actualizarea tuturor pluginurilor, în special a celor care manipulează fișierele media.
 • Dezactivarea pluginurilor pentru a vedea dacă este o problemă de incompatibilitate sau nu.
 • Modificarea codului din wp-config.php, după cum este prezentat aici.

Recomandarea mea ar fi să așteptați până când WordPress va scoate următoarea versiune (când apar astfel de probleme durează doar câteva zile) Dacă vă aventurați să faceți modificări, s-ar putea să funcționeze doar temporar sau să rezolve doar problemele care au ieșit la iveală. Nu se știe niciodată până când nu se face un „trial and error” cum se cuvine . Între timp, developerii  lucrează și la module (pluginuri) actualizate pentru a fi compatibile cu 3.5.x. Deci, nu-i grabă.

 

Write a Comment

Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 1. Thanks, Am crezut ca am eu probleme. Dupa update am probleme cu “facebook comments for wordpress” (reda primul articol de 2 ori) si “nextgen” (error nu stiu care)

  cu bine,

  A.M.

 2. La mine se intampla ca ramane “agatat”, adica nu se mai incarca nici site nici administrare. (la update din admin)
  Solutia este ca dupa ce consideri ca s-a facut update-ul, sa stergi fisierul .maintenance din root.