in Blog, IT

Viitorul incert al mouse-ului nostru de toate zilele

Încă nu e timpul să ne facem griji, dar eu văd un viitor destul de sumbru pentru mouse. Deja vorbim de periferice de intrare care se pot aplica direct pe display pentru a funcționa ca touch screen. Sistemele de operare au schimbat  sau folosesc concomitent termenul „tap” cu cel de „click”.

Poate că nu vor dispărea complet de pe piață, dar cu siguranță nu vor mai fi produse la scală atât de largă. Multe companii vor renunța la producerea de mauși ieftini și se vor axa pe cele de performanță înaltă, pentru graficieni, gameri sau proiectanți. Vom vorbi de un mouse care va acoperi un minimum 1000 dpi, fără fir și consumator foarte mic.

(Ca să nu fiu rău, voi zice că primele companii care vor preda ștafeta vor fi: LG și hama)

PC-urile și laptopurile high-end vor include receptoare nano, iar primul periferic pe care-l văd dispărut în următorii 5-10 ani va fi touchpadul (cu toate încercările producătorilor de a-i aduce caracteristici de genul gesture recognition, moulti touch sau alte opțiuni ratate).

Cam ăsta e viitorului mouse-ului văzut prin mintea mea. De ce să nu recunoaștem că un touchscreen pare mult mai util atunci când e vorba de browsing sau alte activități simple pentru divertisment: vizionarea filmelor, cititul unei cărți sau trasul une cărți din solitaire?

images

Write a Comment

Comment