in Internet/Web

A apărut Jetpack Post Views, un plugin mai bun decât WP-PostViews

Câteva cuvinte despre WP-PostViews

WP-PostViews este un  plugin care contorizează accesările unui articol din WordPress. Din păcate, până acum câteva zile, era cel mai bun din punctul de vedere al eficienței, dar nu foarte util: contoriza toate tipurile de accesări, inclusiv crawlere, spiders și roboți. Practic, când trimiteam un pingback contoriza o accesare, când dădeam un twit cu articolul contoriza mai multe accesări. Intra Google Bot și contoriza o accesare (indiferent de setările făcute, tot se găseau accesări de undeva care să afecteze statistica reală).

Pe lângă asta, plângăcioșii după statisticile oferite de Wp-PostViews știu foarte bine cât de ușor se pot falsifica informațiile prin baza de date sau prin câmpurile speciale.

Jetpack Post Views

Pentru a rezolva problema descrisă mai sus, Steven Lambert a lansat oficial un plugin pentru a scoate în față statisticile contorizate de WordPress.com prin Jetpack. Vorbim de vizualizările efective realizate de către persoane reale și centralizate în WordPress.

Avantajele sunt destul de clare:

  • nu contorizează roboți și crawlere
  • nu contorizează accesări de la persoanele logate
  • statisticile nu pot fi manipulate de administratori sau utilizatori

wordpress-jetpack[1]Cu alte cuvinte, putem spune clar că Jetpack contorizează efectiv numărul de accesări venite din partea cititorilor și putem folosi sintagma: număr de citiri per material fără să ne mințim pe noi sau pe advertiseri.

Partea mea rea este că obligă utilizatorii să aibă cont pe wordpress (pe care îl au oricum din moment ce folosesc jetpack) și că se actualizează din oră în oră o dată pe zi, conform statisticilor mele de ieri.

Pentru a-mi dovedi punctul de vedere și utilitatea descrisă în acest material, voi lăsa pe blog statisticile oferite de cele două pluginuri. Le puteți găsi pe homepage, sub titlurile fiecărui articol.

Surse și resurse:

PS: Dacă v-a plăcut acest material, nu uitați să lăsați un comentariu, să dați un share la articol sau o apreciere la pagina de facebook. Mulțam fain.

Write a Comment

Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.