in IT

sunet distorsionat in windows 7: două cauze şi două soluţii

problema de hard disk: sunet distorsionat la acer aspire 5050.

da, este vorba de laptopul care are în dotare un hard disk samsung de 80 gb. în principiu, problema a apărut undeva la un an şi jumătate de la achiziţionare, cam după ce i s-a făcut primul upgrade al sistemului de operare (de la windows xp la windows vista beta). bineînţeles că problema avea să persiste după revenirea la vechiul sistem de operare doar că se manifesta un pic diferit: sunetul era distorsionat în momentul solicitării hard disk-ului.

proba am făcut-o printr-un rack usb. am montat samsung-ul în rack, iar în interior am pus un western digital scorpio de 120 gb.  am constatat problema doar la accesarea unui fişier media de pe hard-ul extern.

problemă ce ţine compatibilitatea driverelor: sunet distorsionat la fujitsu siemens amilo v5515

un laptop destul de finuţ pentru epoca din care provine. problema a apărut după upgrade-ul de la windows vista la windows 7 beta 2. sunetul era distorsionat în toate situaţiile în care se solicita redarea unui fişier media.

proba s-a făcut cu un ubuntu 9.04 direct de pe CD, după care s-a făcut downgrade la fostul sistem de operare, iar distorsiunea a dispărut.

Write a Comment

Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Webmentions

  • 2 ani de Windows 7 într-un articol 1256 de cuvinte | talentirosit.ro 18 ianuarie 2014

    […] la cer și se întorceau doar ca să-mi facă mie în ciudă. Am cunoscut, pentru prima dată, sunetul distorsionat în Windows 7 și, bineînțeles, primul BSOD pe un sistem de operare de după Windows XP. Adică, […]

  • Pentru de dimineață | aghiuţă 18 ianuarie 2014

    […] Talent irosit, despre niște probleme cu sunetul, la w7. […]