in Blog, Internet/Web, IT

Statisticile celor două aplicații create de mine în 2015

Anul trecut nu am avut timp să mă ocup de prea multe proiecte personale, dar pot spune că am avut un oarecare succes pe acest plan. În luna iulie am făcut două hărți interactive: cele mai proaste străzi din Bacău și harta Theaterstock 2015.

shutterstock_304560233

Despre aplicații

Ambele sunt create independent și integrate mai apoi în wordpress pentru a facilita adăugarea de informații. Pentru marcajul străzilor se introduc coordonate în câmpuri speciale, iar fiecare stradă poate fi marcată de maximum 10 puncte.

Pentru adăugarea locațiilor în care se jucau piesele de teatru, se completau coordonatele scenei, precum și informațiile piesei (data, ora, actori, prezentare). Fiind vorba de multe piese de teatru care se suprapuneau în aceleași locații, harta a fost împărțită pe zile.

Succes convențional

Cu cele mai proaste străzi din Bacău a deschis Deșteptarea ziarul pe 18 august, iar articolul a fost preluat mai târziu de Evenimentul Regional. Pe acest subiect am fost intervievat de Radio România, doar că nu știu ce s-a întâmplat cu materialul.

Harta Theaterstock a apărut pe badge-urile de acces al presei, blogărilor, voluntarilor și staff-ului sub formă de cod QR.  De asemenea, a fost preluată de câteva site-uri care au promovat evenimentul.

Trafic

Harta Theaterstock a fost accesată de 10.000 de ori, de către 6700 utilizatori. Circa 7000 de sesiuni au fost deschise în perioada festivalului, 2000 înainte de festivial și cam 100 după.

theaterstock

Harta celor mai proaste străzi a fost folosită de 2000 de ori de circa 1900 vizitatori. Traficul mic, în ciuda „promovării” denotă că băcăuanii știu deja care străzi sunt f***e și care nu. De asemenea, se poate vedea că aplicațiile de mobil sunt mult mai apreciate pe acest sector – pentru că sunt mai practice și mai ușor de folosit la volan.

strazi

Continuitate

Harta Theaterstock poate fi reciclată la orice festival cu program artistic. Ar mai putea fi folosită și pentru a trasa harta celor mai importante evenimente locale din anii următori sau în scopuri electorale (puncte de strângere semnături, toalete publice).

Harta celor mai proaste străzi din Bacău poate fi retrasată, se pot crea diverse trasee (pentru transport public sau piste pentru bicicliști) sau poate marca blocurile cu bulină roșie din municipiul. De asemenea, pot face o copie adaptată cadou candidatului care îmi promite o alee de la bloc până la școală.

0011-small[1]

Aplicații noi în 2016

Anul acesta voi lucra la o aplicație Android pentru unul dintre site-urile de succes, o aplicație web de orientare pentru băcăuani și o aplicație de mobil pentru aceasta, dacă va avea succes.

sursa foto 1: programare via shutterstock

Write a Comment

Comment

I accept the Privacy Policy

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.