in Blog

Primăria Bacău funcționează mișto dacă știi cum să pui problema

bacau

Sunt câteva servicii care merită lăudate pentru felul în care-ți vin în ajutor atunci când le ridici o problemă. În primul rând, mi-a plăcut că am obținut datele de logare pentru ghișeul.ro în mai puțin de două minute. Am fost la secretariat, iar de-acolo m-au redirecționat către biroul pentru pentru prelucrarea automată a datelor, din clădirea  pentru taxe și impozite locale. M-au întrebat cum mă cheamă, m-au căutat, m-au găsit și mi-au listat datele de acces.

Mai mult decât atât, mi-au trimis și date de logare pe site-ul primăriei pentru persoana juridică, prin care pot vedea ce datorii am și în ce conturi le pot plăti. 

Al doilea lucru funcțional este serviciul ecarisaj pe care l-am combinat puțin cu poliția locală. Am sunat zilele trecute să le dau vestea că un câine bolnav și-a găsit domiciliu pe casa scării. Au venit, l-au ridicat, l-au vaccinat, l-au sterilizat și l-au adus înapoi. Nu era agresiv, dar imaginea sa era deprimantă și era, probabil, periculos pentru posesorii animalelor de companie. Acum e sănătos, bine-mersi și a devenit o prezență plăcută în rândul vecinilor.

Altă dată, sunam și eram întâmpinat de un răspuns că: „nu e problema noastră”.

Al treilea serviciu pe care-l încerc acum, de nevoie, este cel de la spații verzi. Luna trecută am depus o cerere de toaletare a unui copac care-mi „amenința” geamurile. Am primit câteva promisiuni încă de-atunci, iar săptămâna trecuta mi-au zis că au inclus și zona mea pe listă. Rămâne de văzut dacă se rezolvă și asta.

Probabil că laud normalitatea, dar e plăcut să vezi cum ți se rezolvă o problemă într-un timp scurt, fără scandal, fără să ți se râdă în față sau să fii bruscat.