in Internet/Web

Pentru 1TV Bacău: câţi bani trebuie să vă dau ca să vă repar site-ul?

Update: 1tvbacău.ro a picat.

E o întrebare mişelească dar sinceră. Lăsând deoparte bannerele care au dimensiuni de eutanasiat elefanţii sau codurile embed ale ştirilor care sunt kilometrice, 1 TV Bacău prezintă o problemă ceva mai usturătoare: când dai click pe o ştire video, rişti să ţi se închidă browser-ul.

Dacă nu ţi se închide, atunci cu siguranţa va trebui să aştepţi 3-4 minute să ţi se încarce pagina. Motivul este simplu: o pagină a unei ştiri va încărca cu sine o mulţime de alte ştiri video care nu sunt deloc necesare. Şi, da, când zic că nu sunt necesare, mă refer la faptul că se încarcă toate ştirile de la înfiinţarea 1tvbacău până în prezent.

Dezavantajele sistemului:

– descarcă informaţii inutile în calculatorul cititorului

– timpul de încărcare este foarte mare

– calculatoarele slabe de înger renunţă la browser sau consideră că “nu răspunde”, de unde rezultă o prăbuşire a acestuia

– server load – iar aici este cel mai naşpa. Dacă ştirile vor continua să apară pe site, iar traficul va creşte – site-ul 1TV Bacău riscă să pice cu tot cu server.

Soluţia este una banală. Din cele văzute de mine, site-ul pare a fi făcut în PHP, iar în zona ştirilor pare să existe o secvenţă repetitivă care preia informaţii din baza de date, atât timp cât ele există. Este ceva de genul “latest posts” din wordpress, doar că mult mai multe informaţii, plus ceva efecte vizuale (chestiile alea cu plus care fac un fel de dropdown la ştire).

Programatorul ar putea să declare o variabilă pe care să o incrementeze cu fiecare ştire preluată şi afişată. La începutul secvenţei pune o condiţie ca site-ul să-i preia şi să-i afişeze ştirile, dar numai până când variabila are valoarea 10 (ca de exemplu). Astfel, site-ul va afişa doar 10 ştiri, pe lângă cea aleasă de utilizator. Mişto, nu?

Acum, după ce v-am ajutat,  poate daţi o fugă pe la roblogfest şi votaţi talentirosit.ro la cel mai bun blog colectiv. Garantez eu că nu mai găsiţi sfaturi moca personalizate pentru glitchuri de genul.  :Happy-Grin:

 

Write a Comment

Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Webmentions

  • Pentru de dimineață | aghiuţă 15 mai 2012

    […] Talent irosit se oferă să facă funcțional site-ul celor de la 1TV Bacău. […]