in Internet/Web

„Mă dau de-a dura cu Divanul”: Bacău 360

proiect

În perioada următoare mă voi ocupa, alături de colegii din Divanul AdBlog, de proiectul Bacău 360. Este vorba despre un portal fotografic care vizează promovarea pe internet a obiectivelor turistice din județul Bacău.

Asociația Divanul AdBlog face “Turul virtual al județului” cu Bacau360.ro

Bloggerii băcăuani, constituiți legal în Asociația “Divanul AdBlog”, deja recunoscută pe plan local pentru promovarea a zeci de acțiuni de interes public, desfășoară, în perioada august – septembrie 2013, proiectul “Bacău 360 – Turul virtual al județului Bacău”, prin care vor realiza primul site de fotografie despre județul Bacău.

Scopul proiectului este promovarea pe WEB, prin intermediul imaginilor panoramice și fotografiilor reprezentative, însoțite de explicații sugestive, a unor obiective de interes istoric, cultural, economic și social din întreg județul Bacău, în special în rândul tinerilor. Aceștia vor avea ocazia nu numai să se familiarizeze cu noile tehnologii media, ci și să cunoască imaginea globală a județului, prin fotografii, povești, tradiții și informații locale.

Ne dorim să promovăm patrimoniul băcăuan și ne-am gândit să facem asta prin crearea unui instrument virtual, adecvat modalităților de informare din zilele noastre, care să ofere comunităților un acces facil și rapid la valorile autentice ale județului nostru. Totodată, noi credem că prin implementarea acestui proiect vom reuși să facem județul Bacău mult mai vizibil pe internet la nivel național. Bacau360.ro va conține pentru început cel puțin 30 de imagini panoramice (tururi virtuale la 360 de grade) și peste 50 de fotografii de înaltă rezoluție.”Cristian Ghingheș, vicepreședinte Asociația “Divanul AdBlog” și manager de proiect.

Cofinanțat cu 12.000 de lei din fonduri alocate de Consiliul Județean Bacău pe anul 2013 pentru activități nonprofit de interes general, conform Legii 350/2005, proiectul se va încheia la jumătatea lunii septembrie, tot atunci fiind preconizată și lansarea oficială a site-ului www.bacau360.ro. Până atunci, Asociația “Divanul AdBlog” pregătește în cadrul proiectului, în colaborare cu Asociația Liga Studenţească din Universitatea “Vasile Alecsandri” din Bacău și Consiliul Județean al Elevilor Bacău, un concurs de fotografie pentru tinerii din județ, premiile constând în aparatură foto.

Chiar dacă site-ul încă nu a fost lansat, pagina de Facebook a proiectului (facebook.com/bacau360), pe care bloggerii membri ai Asociației publică fotografii din județul Bacău, a strâns până la această oră 600 de aprecieri.

Write a Comment

Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.