Câini maidanezi, „adăpostiți” în curtea DGASPC din Bacău

În vreme ce primăria face demersuri pentru a scăpa de cainii comunitari, câțiva angajati ai DGASPC (mă-ndoiesc că ar fi vorba de alți vinovați) au văzut o idee bună în a adăposti animalele în curtea instituției. Practic, seara,  javrele se adună în haită pe lângă gard, în poziție de atac și latră nu doar pentru a-i face pe trecători să se c***e pe ei, ci și pentru a le oferi un concert locatarilor.

Nu știu dacă e normal ca o instituție din mediul urban să țină animale la curte, dar cu siguranță nu e normal ca ele să fie lăsate libere. La drept vorbind, gardul respectiv are vreo 20 de ani, iar prin laterale mai sunt zone acoperite din bucăți de carton, sârmă sau fiare adunate (* a se vedea partea dinspre bazinul de înot).

Sunt sigur că, dacă o potaie ar vedea o fripturică în sânge trecând pe lângă ei, imediat și-ar face o strategie numai bună pentru a prinde rața în bot. Fie că e vorba de un bătrân sau de un copil.

Probabil că nu m-ar fi deranjat la fel de mult dacă ar fi fost vorba de o vacă sau un purcel pentru că atunci s-ar fi ivit doar mârlănia țăranului.  Dar îmi amintesc de un caz în care o copilă din Bacău a fost mutilată de o haită „adăpostită” de un concetățean într-o curte improvizată. Cu câteva zile înainte de asta, o femeie a fost ucisă în curtea unei INSTITUȚII din București, iar în altă zi, o oneșteancă a fost scalpată de o altă haită.

 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.