in Blog

Femeile şi tocurile

Pentru că domnişoara Lidia m-a provocat, voi scrie despre femeile cu tocuri.

Femeile cu tocuri se împart în mai multe categorii: cele care au motive să le poarte şi cele care le poartă ca să arate cât de mari şi de tari sunt ele. Mai exact le poartă aiurea cu dorinţă exacerbată de a ieşi în evidenţă. Acum e normal pentru o domniţă plăcută să dorească să cucerească privirile tuturor celor care trec pe lângă ea. Bineînţeles că se machiază, se îmbracă cu stil, etc. Pe de altă parte însă – apar specimenele drăcoase cu respectul de sine la pământ.

Astea nu poartă tocuri ca să le stea bine într-o rochie de seară. E ca şi cum ai vedea un bărbat cu pantaloni scurţi şi pantofi. Adică “este” tare ciudate. Ele se minunează să arate ca nişte curci bete numai să capteze atenţia. “Ai văzut fată, s-a uitat la mine”. Logic că s-a uitat la tine că porţi ţăruşuri de trei palme, şi cu blugi pe deasupra. “Mi-a zâmbit”. Nu ţi-a zâmbit – l-a bufnit râsul, la propriu. Te clătinai când mergeai de parcă păşeai printre borcane cu zacuscă undeva în pivniţă la ţară şi mai că erai să te rostogoleşti când să urci scările.

Partea mişto este că de fiecare dată se găseşte un alt personaj de ordin feminin care să se ducă la ea şi să-i zică: “Vai ce bine îţi stă, de unde le-ai luat”. Acum înţeleg şi eu ce înseamnă rivalitatea între femei. Presupun că după aia îşi face zeci de mii de cruci şi mulţumeşte lui Dummezeu că acum aia are mai multe şanse să-şi rupă gâtul sau să se facă de râs că merge pe două beţe. Iar asta, e cu zâmbetul pe buze şi mesaje de laudă feminină. Drăcoase, ce să zic.

Acum, presupun că misoginismul din mine îşi zice cuvântul, dar nu-s nici chiar mârlan. Apreciez o domnişoară pe tocuri când e cazul. Asta înseamna: fără să aibă o sută de centimetri în plus şi să se balanseze pe ele ca la circ, fără să le poarte cu blugi în două că se vede de parcă ar avea picioare de cocostârci, şi pentru numele lui Sfântul Iuda – să se poarte acolo unde trebuie: bărbaţii nu joacă fotbal cu pantofii.

Ca să fiu şi puţin mârlan, voi cele care suferiţi din cauza înălţimii, de ce vă place să suferiţi şi din cauza rozăturilor de şobolan care vi le fac papuceii cu toace?

Write a Comment

Comment