Existenta [„Adevarul”]

Articole ce pot fi scrise despre puncte, virgule, cuvinte, sintagme, discutii, persoane, personaje, si specimene. Se pot citi, comenta si in acelasi timp pot fi catalogate ca fiind realist-obiective sau subiective. Insa ce-ar fi daca s-ar scrie unul despre existenta. Pur si simplu sa fie luata realitatea sau existenta la rost. Fara complexe, fara prejudecati – obiectiv.

Omul traieste in realitatea pe care si-o creeaza, insa cateodata apare intrebarea ciudata si uneori lipsita de sens: „ce este realitatea?”. Si apar conspiratii – teorii cum ca altii gandesc pentru noi, ca noi urmam un plan bine pus la punct de altcineva sau ca lumea in sine urmeaza un destin universal. Si apar acei cunoscatori ai adevarului care reusesc sa influienteze opinia publica atat de mult incat la un moment dat genereaza o team ala nivel mondial. Cine sunt ei? Nu stiu. De unde au aparut? Nu stiu.

Masonii – o speculatie. Cine sunt acesti oameni. Stim ca exista, ca sunt acolo, insa prefera calea „misterioasa” a lasitatii de a sta deoparte si de a lasa lumea sa inventeze legende cum ca ei de fapt ar controla „adevarul”. Titlul acesta de mason are un impact extraordinar. Exista o teama extraordinara cand se pomeneste de acesti necunoscuti, si se pare ca fenomenul ia amploare.

„Ei stiu adevarul” – Cretinitate. La modul cel mai serios este o mare tampenie. Si nu este doar la nivelul Romaniei. Toata lumea stie de asta. Masonii sunt cei din spatele cortinei, cei care hotarasc cand incepe sau nu razboi; ei sunt cei care decid cand are loc o criza financiara – cine, cand, cum si unde da faliment, cum creste pretul petrolului; ba chiar ei planuiesc atacurile teroriste.

Avand in vedere faptul ca lumea se degradeaza pe zi ce trece, am putea da vina pe  masoni. De exemplu, ce-ar fi daca ei ar fi principalii vinovati ca X are indigestie in momentul acesta. Chiar asa, o idee excelenta mi se pare. Cancerul – pe naiba – masonii sunt de vina. Ei au leacul si nu ni-l dau. SIDA – ei au invintat-o (ca doar stiu tot, nu?). Apoi Holocaust, Cernobil, Hiroshima, Nagasaki, WTC 2001, Madrid 2004, Londra as putea zice ca au fost planuite de ei. In viziune obiectiva astea sunt niste prostii coordonate de nevoi naturale, care sunt menite a fi solutionate. Intr-adevar cred ca eu, daca nu ar fi fost acele evenimente, m-as fi simtit foarte rau in acest moment. Cred ca daca nu ar fi murit milioane de oameni in acel moment as fi facut foamea, sau mai rau decat atat si fi fost omorat de una din victimele acelea. Asta este ceea ce se numeste prostie.

Si nu zic doar prostie. Adica hamsterii isi ucid puii ca sa-i protejeze. Aceste evenimente au fost menite sa ma protejeze pe mine, pe tine sau pe altii? Deci de ce le-as da eu masonilor acest privilegiu, sa se bucure de darul retardatilor, care habar nu au ce inseamna progres.

„Pai nu, ca daca nu s-ar fi intamplat lumea s-ar fi confruntat cu suprapopularea/ cu foamete..etc.”- Dupa calculele cui? Facand un calcul simplu de doi plus unu egal cu trei, am o veste nu tocmai buna. Oamenii mor si singuri, nu trebuie sa fie ucisi. Mor prea greu – spune-i asta unui copil bolnav de cancer. El ce are de zis? Care e viziunea lui in ceea ce priveste viata „prea lunga”? Pai in primul rand v-ar fi trimis in origini, asa cum as face si eu, asa cum ar face oricine. Habar nu aveti ce inseamna viata.

Cum pot unii oameni sa creada ca acesti impostori sunt capabili de asta? Cum pot oamenii sa creada ca cineva ar putea regiza asa ceva? Din nevoia de a da vina pe cineva, e natural. Lumea se autoconserva. N-au descoperit si nu vor descoperi niciodata misterele universului, ale lumii sau ale existentei. In primul rand sunt supraestimati. Al naibii de supraestimati.

„Simbolul lor e pretuntindeni”. Da, sunt de-acord. Pai daca si-au ales piramida si ochiul ca simbol – gata sunt catalogati drept conducatori ai lumii? La naiba – pana si un pusti deseneaza un triunghi si un cerc cu creta pe trotuar. Asta inseamna ca e mason, sau cum? Pai ochi am si eu, si alte 6,66 miliarde de oameni de pe planeta asta. Va dati seama daca eu mi-as face un cult si as alege ca simbol prostia – cam cati adepti as avea pe lumea asta?

Si totusi vine intrebarea: Acesti masoni sunt constienti de aceste legende? De ce nu ies in fata sa se apere? Ca intr-o zi, un fanatic s-ar putea sa le faca surpriza sa le sparga capetele unul cate unul. Le place sa se ascunda in mister, si reusesc. Adica sa fim seriosi: cate articole care fac pamfleturi despre masoni ati citit?

Ceea ce am facut eu nu se cheama pamflet, se cheama viziune asupra existentei. Incerc sa opresc acele conspiratii. Lumea nu se autodistruge prin oameni [si sub nicio forma „datorita” masonilor] ci se autoechilibreaza [de la sine]. Omul are aceasta constiinta – e naturala, e reala, e „adevarul”.

4 comentarii

  1. „Apoi Holocaust, Cernobil, Hiroshima, Nagasaki, WTC 2001, Madrid 2004, Londra as putea zice ca au fost planuite de ei. In viziune obiectiva astea sunt niste prostii coordonate de nevoi naturale, care sunt menite a fi solutionate. Intr-adevar cred ca eu, daca nu ar fi fost acele evenimente, m-as fi simtit foarte rau in acest moment.”..ba Cristi, eu mi-as permite sa-ti spun ca daca, doamne fereste, unul din acele „prostii coordonate de nevoi naturale”, ar fi fost o persoana apropiata tie, nu cred ca te-ai fi simtit la fel de bine, in momentul asta.

  2. Alina, nu stiu ce sa zic […]. Aproape ca as fi de-acord cu tine, daca prin acele „prostii” nu m-as fi referit la solutii gasite de idioti care s-au gandit la avantajele unei crize financiare [WTC, Madrid, Londra], a iradierii populatiei [Holocaust], sau pur si simplu la „ce se intampla daca ne jucam de-a bomba nucleara” [Hiroshima]. „Intr-adevar cred ca eu, daca nu ar fi fost acele evenimente, m-as fi simtit foarte rau in acest moment.” – nu suna ironic?

  3. „Ceea ce am facut eu nu se cheama pamflet, se cheama viziune asupra existentei. Incerc sa opresc acele conspiratii.”

    ……….si desigur le-ai oprit.ramai la subiectele care te prind bine, alea plictisitoare dinainte. acesta e clar un subiect care te depaseste.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.