in Blog, Foto

Divanul VIP, ediţia I: La o bere cu Mărgineanu

De fapt, o bere am băut eu şi Divanul (mai puţin Răzvan), Mihai Mărgineanu a luat şi el un ceai. Nu e bolnav, dar a zis că nu vrea să urce pe scenă şi să uite versurile, apoi să-l înjure lumea. Adevărul este că ar fi destul de naşpa.

Revenind la subiect, “Mişu” s-a arătat a fi un personaj foarte deschis. Apreciază şi participă la concertele de caritate, dar i se pare mai ales comic faptul că, uneori, este confundat cu Florin Chilian. “O dată, mi-au cerut să cânt Zece, am falsat de nu ştiam ce-i cu mine, dar publicului nu-i păsa. Culmea este că şi pe Chilian îl mai confundă lumea cu mine”.

Bacăul i se pare un oraş curat, fără prea multe vedete. “Când am venit prima dată aici, m-am mirat de curăţenia din oraşul ăsta. Frate, mi s-a părut că lumea poate mânca de pe jos aici.” sau, în alte cuvinte, amintiri nostalgice de pe vremea lui Sechelariu. Fostul primar a făcut câteva lucruri bune în primul mandat, lucrul observat nu doar de VIP-ul Divanului, ci şi de ceilalţi de la masă: “S-a stricat după ce a fost reales.” (remarcile despre oraş au fost notate mai bine de Kaysha)

De altfel, Seche i-a luat faţa Monicăi Columbeanu la capitolul: “Ce vedete cunoşti din Bacău”. Şi, într-adevăr, nu avem prea multe staruri în oraş: vreo 2-3 cântăreţi, 2 actori şi jumătate, câţiva interlopi, câteva hoaşpe şi, să zicem, politicieni de marcă.

Cântă fără probleme la baluri de boboci, iar când e vorba de studenţi nu se uită la bani. “N-am de unde să le cer prea mult, că n-au nici pentru ei, vai de capul lor.” – pe bună dreptate.

Nu are blog, dar intenţionează să-şi facă. “Blogurile sunt mult mai obiective, iar ziariştii scriu după cum o cere publicaţia. De aceea nici nu dau comunicate de presă, decât atunci când e necesar, pentru un concert de caritate”. Ca să nu mai zicem că se împacă destul de bine cu facebook-ul. N-a zis-o dar a pomenit de prietenii din reţeaua socială de câteva ori.

În concluzie pot zice scurt: “Ăsta da a om”. Vedetă, clar, dar fără fiţe. Iar limbajul este foarte familiar, adică, dacă apuci să stai la masă cu Mihai Mărgineanu, ai o garanţie: “Dom’le, râzi de te caci pe tine“.

Sursa foto: contrasens.com