Despre un șofer care merită bătut cu levierul peste gură

R.I.P.-620x396[1]Pe strada Milcov, cum vii dinspre Subex, la vreo 200m de pompieri,  există o trecere de pietoni „semnalizată” de un dâmb „natural”, menit să-ți anchilozeze puțin mașina. După trecere, la vreo 2 metri, erau 3 câini comunitari, nu mai bătrâni de 3 luni, care și-au găsit chestii de mirosit pe un sens de mers. Nu erau în mijlocul străzii, dar nici în afara ei. Erau pui.

Un șofer obișnuit încetinește ca să încalece dâmbul fără să-și f*** prea mult mașina și evită orice obstacol după. Nu are timp să prindă viteză. Azi, un individ cu patru roți a făcut altceva. A oprit, și-a protejat mașina și a mers puțin „la relantiu” peste trecerea de pietoni. Își lăuda, probabil, bolidul. N-am reținut dacă era mai vechi sau mai nou, dar era străin cu numere românești. A călcat apoi accelerația, în acei doi metri, și a reușit ceea ce și-a propus din start.

A izbit un cățel. Nu prea tare, dar suficient cât să-l facă să se învârtă în cerc de durere, paralizându-i picioarele din față. Sângera doar la gură, semn că rănile erau interne. În timp ce se chinuia, nu puteai să-l dai la o parte de pe carosabil. Era atât de speriat încât mușca în gol. Am avut nevoie de încă doi oameni ca să-l scoatem de pe stradă și să-l așezăm pe iarba de lângă trotuar. A murit acolo.

Sunt situații în care un câine îți sare sub roată și nu ai cum să-l eviți. Sunt situații în care te aperi și omori un câine cu un bolovan. Dar în situația pe care am descris-o eu, nu există o scuză. Poate doar o plăcere sadică de a chinui un animal.

Există totuși o soluție: atunci când te simți amenințat de maidanezi dar nu ești în pericol direct, ai posibilitatea de a face un apel către hingheri sau către poliția locală. E culmea, dar în Bacău acest sistem este funcțional.

Cât despre ONG-urile care sunt împotriva eutanasierii: vă felicit că le oferiți mârlanilor șansa de a mutila. Meritați premiul din titlu.

2 comentarii

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.