[Despre mine] Mizerabil… cum ar trebui

Ar trebui sa cred ca sunt mizerabil pentru o multime de lucruri. Ar trebui sa fiu mizarebil pentru ca sunt mizerabil. Pentru ca asa am fost si asa voi fi mereu. Pentru asta sunt – un mizerabil. Pentru ca nenorocit si nesimtit sunt cuvinte compuse. Pentru ca mizerabil nu e cel care traieste in mizerie ci cel care face mizerie in jurul lui. Mizeria e figurata. Mizerabil pentru ca mizeria am facut-o singur in jurul meu.

Mizeria mea nu vreau sa o impart cu nimeni. Si sunt mizerabil pentru asta. Nu – caraghios nu este un cuvant pe care il accept. Sunt mizerabil pentru ca am decazut in ochii multor persoane in urma jocurilor mele. Sunt mizerabil pentru ca asta am urmarit. E o mizerie aici. Gunoiul nu este mizerie. Sunt mizerabil pentru ca am curaj sa spun ce nu trebuie si am curaj sa zic ce trebuie. A zice ceva e o prostie, a prosti pe cineva e bine. De aia sunt mizerabil. Am mintit cand a trebuit si am zis adevarul cand nu a trebuit. Si de aia mai sunt mizerabil.

Sunt mizerabil pentru ca ma subestimez in timp ce altii ma supraestimeaza. Sunt mizerabil atunci cand zic si fac dar nu fac ce zic ca trebuie. Cand ceva trebuie facut nu trebuie neaparat facut. Mizeria e sentimentala. Dragostea e un gunoi. Sunt mizerabil pentru ca inca mai cred asta. Atunci cand scriu sunt mizerabil ca arat si altora ca scriu. Sunt mizerabil cand injur pentru ca injuraturile sunt murdare. Murdaria nu e vulgara. Totusi vorbele mele sunt mizerabile. Sunt mizerabil ca ii critic pe cei ce trebuie criticati dar nu-i laud pe ceilalti. Sunt mizerabil pentru ca pentru mine lauda e mizerie.

Sunt mizerabil pentru ca accept ironii si nu sunt geniu. Genialitatea e rahat. Rahatul e mizerie. Sunt mizerabil pentru ca nimic din jurul meu nu e simplu. Totul e complicat. Mizeria e complicata intotdeauna. Totul e complex. Mizeria nu se spala. Sunt mizerabil ca folosesc sapun. Sunt mizerabil cand zic ca unii nu folosesc sapun. Sunt mizerabil cand sunt inconjurat de prosti. Sunt mizerabil cand eu sunt mai prost ca ei. Sunt mizerabil ca scriu articole ca asta. Sunt mizerabil ca nu imi corectez erorile gramaticale.

Sunt atat de mizerabil incat atunci cand vei citi articolul asta iti vei da seama cat de mizerabil suna. Cuvantul care rimeaza cu mizerie nu-l stiu. Sunt mizerabil ca nu fac poezii dar critic poetii. Sunt mizerabil ca scriu de rau cand lumea vrea s-auda de bine. Sunt mizerabil atunci cand imi intreb colegii daca si-au facut tema. Sunt mizerabil atunci cand ii intreb de parca i-as critica, desi nu vreau asta. Sunt mizerabil atunci cand ma iau de profesori. Profesia e mizerie. Praful nu este mizerie. Praful imi acopera cartile de gramatica, geografie, istorie, fizica, matematica si chimie. De asta sunt mizerabil.

Sunt mizerabil cand imi bat joc. Jocul nu e o mizerie. Sunt mizerabil cand ma gandesc la curve. Curvele nu sunt prostituate. Sunt mizerabil cand cred asta. Sunt mizerabil cand pomenesc de casatorie. Casatoria este o mizerie. Sunt mizerabil cand pun porecle. Poreclele sunt mizerabile. Sunt mizerabil ca atunci cand cineva face ceva mai bine ca mine nu imi pasa. Nepasarea e un rahat. Rahatul e mizerie.

Sunt mizerabil ca te-am pus sa citesti articolul asta desi stiu ca e mizerabil. Sunt o mizerie de om ca am facut o persoana sa ma salute ironic. Sunt mizerabil ca pot interpreta si un salut ca fiind ironic. Nici nu stiu ce inseamna cuvantul ironic, irascibil sau sarcasm. Sunt mizerabil ca m-am luat de fotbal. Sunt mizerabil ca lumea crede ca ma pricep la ceva. Nu ma pricep la nimic. Sunt mizerabil ca cred ca nu ma pricep la nimic. Sunt mizerabil ca sunt persoane care inca mai zic ca sunt de treaba. Eu nu fac treaba niciodata. Sunt lenes. Sunt mizerabil ca sunt nesuferit. Sunt mizerabil ca o persoana ma poate numi mizerabil desi a promis respect. Respectul este o mizerie. Sunt un gunoi ca mereu caut motive. Sunt mizerabil ca le gasesc si sunt al naibii ca ele se potrivesc.

Sunt mizerabil ca lumea nu imi cauta defecte. Sunt praf ca le zic singur. Praful nu se sterge cu o carpa. Sunt o mizerie cand zic ca nu ma deranjeaza cineva. Mai rau e atunci cand chiar nu ma simt deranjat. E urat din partea mea cand iau apararea cuiva. Ajutorul e un rahat. Rahatul nu dispare cand tragi apa.

Tu ce crezi ca e o mizerie?

2 comentarii

  1. nu stiu sa-ti zic. ma derutezi..pe cuvant. m-am simtit in fraza „altii la supraestimeaza, sunt mizerabil ca ma subestimez”. nu, nu e asa. inteleg ce simti, ce zici, dar nu cred ca ai potrivit cuvintele asa de bine, si nu cred ca ai gasit cuvantul potrivit. de fapt, nici eu nu stiu sa ti-l spun. stiu doar ca nu e „mizerabil”..

  2. Nu stiu ce urmaresti cu articolul asta,pentru ca, nu cred ca l-ai scris doar ca sa-ti exprimi frustrarile ,banuiesc ca exista un mesaj „behind the lines”.Insa, daca e asa si te simti „mirezabil” nu sunt in masura sa infirm sau sa confirm , dar pot sa exprim o parere, si anume aceea ca ironia,sarcasmul nu cred ca sunt niste mizerii …daca nu depasesc o anumita limita.Iar „subestimatul” si „supraestimatul” tin de propria-ti parere despre tine!M-ai uimit cu noua atitudine,si astept continuarea …[vreau sa vad cata chestii nedescoperite se afla in mintea ta de „om cu scaun la cap”si cand zic ,asta chiar nu sunt ironica:)]

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.