Aplicație web care generează topul celor mai apreciați blogări băcăuani, în timp real

Este un algoritm greu de contestat care se bazează pe reacțiile din sociale media pe un număr mic de articole scrise în ultima perioadă. Asemenea topurilor de la ZeList, „JeList”-ul* meu le permite blogărilor să urce în clasament pentru perioade scurte, în funcție de activitatea lor și de calitatea articolelor. Dacă au o perioadă de inactivitate, adică nu scriu nimic timp de 3-5 zile, sunt trași pe linie moartă.

Algoritmul se bazează pe feed-ul RSS și parțial pe Advertica Social Media Link Activity. Blogărilor locali, care nu au activat serviciul sau îl au redirecționat/eronat, le-am creat un flux pe contul meu de feedburner. Numărul de articole pe care se bazează este de 5, momentan, însemnând ultimele 5 postări efectuate.

Topul este reprezentat printr-un grafic de bare, bara cea mai lungă reprezentând primul loc, iar cea mai scurtă.. evidentul.

La ora publicării acestui articol, Răzvan Bibire este pe primul loc, urmat de Marius Sescu, Cristian Ghingheș și Ionuț Avram. Dacă este să urmăriți ultimele articole de pe blogurile respective, veți observa că un singur articol poate propulsa un blogger pe prima poziție. La fel, o calitate constantă a materialelor publicate poate consolida o poziție și te poate duce pe un loc fruntaș atunci când pulsul blogosferic este mai slab.

Pentru că generarea unui top durează câteva secunde din cauza algoritmului executat la refresh, aplicația va rămâne un proiect privat pe care-l voi face public atunci când voi găsi o modalitate de a nu fi înjurat. Totuși, blogării care vor să știe pe ce loc se află, mă pot întreba și le voi răspunde în cifre.

Spre deosebire de alții, eu știu să răspund atunci când sunt contactat.

*denumire dată de Aghiuță.

 

2 comentarii

  1. Daca am stat mult timp degeaba, sunt pe linie moarta? 🙂
    Si cati bloggeri numeri?
    Dar eu sunt acolo?

    Ar fi interesanta posibilitatea de a te compara cu ce bloguri vrei tu. Alegi o lista de adrese si… puf… apare clasamentul.

  2. @Paval – am posibilitatea asta direct din cod. Bloggerii inactivi sunt cei care nu scriu – deci nu figurezi în top.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.