in Blog

Analiză naivă, fotografii şi câteva întrebări despre terenurile nimănui

S-a mai scris? Şi… s-a rezolvat ceva? Sau… măcar s-a aflat ceva?

Pentru cei care nu ştiu, terenurile nimănui sunt acele terenuri din zona stadionului despre care s-ar fi zis că sunt private. Mai exact fostul orăşel al copiilor şi terenurile de antrenament despre care trebuie să înţelegem că le-a lăsat “patronul” în pârloagă şi noi trebuie să suprtăm acum ghena de gunoi, noroiul şi, mai nou, depozitul de zăpadă.

Acum iată câteva curiozităţi:

Terenurile nimanui

Datorită sfântului google am reuşit să creez şi să marchez o hartă cu zona respectivă. Presupunem că terenurile marcate cu albastru ar fi ale primăriei. Acestea includ stadionul, zona bazinului de înot, Sala Sporturilor, sala de Atletism, platoul şi parcul divertis. Zona marcată cu roşu ar fi terenurile necunoscute. Asta include şi aleea care face legătura între stadion şi platou. Bun, toate sunt simple până acum.

În iarna asta lucrurile s-au schimbat un pic pentru că a venit ninsoarea şi trebuia să se găsească un loc în care să fie depozitată zăpada. E clar, pentru că e criză trebuia să fie un loc din apropierea oraşului. În cazul Bacăului – s-a găsit exact acea zonă marcată cu verde pe hartă.

Acum nu ar fi o problemă, chiar dacă este un fel de buricul târgului şi-acolo, dar este vorba de două terenuri cu doi proprietari diferiţi – după cum se zvoneşte, se aude şi se vorbeşte câteodată. În mod normal, pentru ca zăpada să fie aruncată acolo ar fi fost nevoie de două autorizaţii, pe puţin – ceea ce nu cred eu că s-ar fi chinuit cineva să le obţină. Totuşi, presupunând că primăria ar fi găsit acest proprietar necunoscut, i-ar fi cerut aprobare, acesta ca un sfânt ar fi cedat spaţiul pentru depozitare pentru perioada iernii – care a fost scopul? Pentru că avem munţi de zăpadă şi pe teren privat şi pe teren public.

Teren de antrenament

Cu terenurile de antrenament, treaba este un pic mai delicată. Pe lângă faptul că se presupune că ar avea acelaşi proprietar incognito, aici primăria nu intervine sub nicio formă. În schimb, astă vară – cineva şi-a permis să monteze pe marginea nordică însemne cu “Nu circulaţi cu vehiculele pe spaţiul verde”, care au zburat ulterior (cu o minge cădeau trei). Într-o emisiune televizată însă, un antrenor şi un reprezentat al edililor au spus că nu se cunoaşte cui aparţine acel teren pentru a fi modernizat şi pentru ca tinerii sportivi ai LPS-ului să poată face antrenamente pe un teren, nu pe un câmp denivelat.

Aşadar.. cui poate aparţine acest teren pe care primăria îl poate marca şi îl poate folosi?


Write a Comment

Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.