Am 253 de Cărți Poștale din 1940-1989. Ce să fac?

Contrasfidarea lui Florin Rușanu.

Săptămâna trecută am făcut o tură de talcioc și am zărit un amalgam de cărți poștale din toată lumea. Îmi părea că cineva a cumpărat vreo casă bătrânească și a decis să scoată la vânzare cam tot ce putea. Am cotrobăit și-am cumpărat tot ce ținea de Bacău (vreo 14 bucăți, cu date între 1969-1984).

Am înțeles de la George că prețul pe care l-am plătit era o nimica toată comparativ cu ce se găsea prin târgurile de antichități, așa că am făcut o vizită și săptămâna asta. Proprietarii, văzând că îmi plac atât de mult vederile, au luat decizia fabuloasă de a mi le pune pe toate în cârcă.

Așa m-am ales cu 253 de cărți poștale din toată lumea. Bonus, 14 sunt din perioada  1940-1959, în stare foarte bună, dar necirculate. Acum am de ales:

  • le pot publica, pe rând, pe talentirosit.ro sau pe camerapedia.ro;
  • le pot scoate la vânzare pe okazii sau pe ebay;
  • le pot așeza într-un album frumos;

Voi ce spuneți?

9 comentarii

  1. Ti-o spun din experienta (de colectionar). Valoarea cartilor postale romanesti de dupa 1965: 0.5 – 2 lei/bucata. In mod exceptional insa se vor putea vinde cu 2 lei. Cele straine nu au cautare deloc in Romania.
    Florin, am si eu vreo doua articole legate de numismatica Romaneasca. Ce zici? 😀

  2. Pfff, atunci e bine daca ai platit sub 10 lei pe ele. Pe cele cu Bacaul ai sanse sa iei ceva mai mult daca te plimbi cu ele in targurile de antichitati care se organizeaza in Bacaul. In octombrie va fi unul la muzeul de istorie.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.