WP Auto Affiliate Links PRO, o investiție bună pentru a scoate bani din marketing afiliat

Lucian Apostol, programator, fanatic wordpress și unul dintre tăticii GrepIT, a făcut un plugin pentru cei care vor să profite din marketingul afiliat fără a face un efort prea mare. Blogării care au avut tangențe cu acest tip de monetizare cunosc deja pașii pe care trebuie să-i urmeze după crearea conținutului:

  • stabilește cuvântul cheie,
  • caută produsul,
  • adaugă link-ul pe cuvântul cheie,
  • schimbă linkul periodic,
  • schimbă cuvântul cheie
  • caută alt produs și reia pașii de mai sus

Asemenea SEO, profitul de pe urma marketingului afiliat nu se poate face de pe o zi pe alta, ci este nevoie de atenția periodică și recursivă a utilizatorului.  Pentru asta, Lucian a venit cu pluginul WP Auto Affiliate Links PRO, care automatizează, oarecum, procedeele de mai sus.

În starea inițială, modulul îi permite utilizatorului să insereze automat link-uri afiliate de pe 3 site-uri mari: Amazon,Clickbank și Shareasale. Pracric, acesta completează câmpurile indicate în administrare pentru ID-urile oferite de cei trei mari „partajeuri” de profituri, după care stabilește cuvintele cheie și categoriile către care vor indica acestea. Plugin-ul returnează produsele din feed-ul oferit de Amazon, Clickbank sau Sharesale și adaugă automat link-uri afiliate în articolele deja publicate pe site.

Cu cât se adaugă mai multe reguli (cuvinte cheie pe categorii), cu atât utilizatorul va putea să-și ocupe timpul concentrându-se pe conținut.

Pentru că sunt mulți comercianți care partajează profitul prin marketing afiliat, Lucian a creat o secțiune prin care utilizatorul îi poate adăuga manual pe aceștia. Mai multe detalii puteți găsi pe site-ul oficial și în filmulețul de prezentare de mai jos.

Pluginul costă cam 80 de dolari (în continuare) și poate fi descărcat de pe site-ul oficial. Investiția merită pentru cei care știu cum să-și așeze conținutul și care vor ca într-adevăr să profite de pe urma activității lor online. Chiar dacă pare un preț piperat, este mișto faptul că o singură licență poate fi folosită pe mai multe site-uri.

Pe lângă asta, mai există și o versiune basic a pluginului despre care nu știu foarte multe, dar îmi pare să semene oarecum cu Smart SEO Links.

În orice caz, varianta PRO a WP Auto Affiliate Links mă interesează pentru că îmi place conceptul și pentru că în 2013 voi avea activitate ceva mai serioasă în online-ul internațional (dețin cel puțin două site-uri cu conținut în limba engleză).

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.