in IT

Verdictul nevăzătorilor: „Aplicația e simplă, dar merită dezvoltată”

În urmă cu o săptămână am reușit să mă întâlnesc cu două persoane cu dizabilități de vedere capabile să îmi dea un verdict în ceea ce privește aplicația creată de mine pentru lucrarea de licență. Trebuie să menționez că oamenii ăștia folosesc calculatorul zilnic, bazându-se pe diverse sintetizatoare de voce care le explică efectiv ceea ce ar trebui să se afle pe ecran. Practic, pot spune că sunt „avansați”, unul dintre ei reușind chiar să compună muzică electronică.

La primul contact cu aplicația, au recunoscut sintetizatorul de voce și au fost surprinși de faptul că am ales mouse-ul ca instrument principal de navigare: „Pentru noi, cei care ne-am obișnuit deja cu tastatura, va fi mai greu să învățăm să folosim mouse-ul, deși este mult mai ușor să ajungi unde vrei cu el. În schimb, pentru nevăzătorii tardivi, cei care au devenit și nu s-au născut așa și care cunosc dispozitivul, va fi mult mai ușor.”

Sfatul lor, cum că ar trebui dezvoltat programul, precum și interesul arătat de Andre Muit m-au convins să merg mai departe. Voi încerca să aloc săptămânal câteva ore pentru ca în luna decembrie să scot o primă versiune pentru public.

NWCM2

Write a Comment

Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.