in Blog

Urmează umblatul în pielea goală pe sub robă

Am fost în centru la defilarea absolvenţilor din Colegiul Naţional “Ferdinand I”. Din motive ce ţin de “mai bine fac bani decât o poză”, nu am fotografiat faptul că un grup de elevi au hotărât să defileze cu decapotabila în faţa învăţăceilor de rând. Dar asta nu înseamnă că sunt şi de-acord cu asemenea fiţe de doi lei.

După cum au scris  Răzvan şi Kristofer, gestul este unul de prost gust. Că au vrut să asculte imnul nu ştiu ce profesori e foarte bine. Există ceea ce noi, oamenii normali, numim trompetă. Ceri sprijinul Colegiului de Artă şi-i pui să-ţi cânte imnul din trompetă. Răsună tot centrul, garantez!

Stimate elev, nu e vina ta, dar fii antenă!

Când un profesor îţi cere să îţi bagi decapotabila la înaintare ca să pună ei imnul să cânte, îi ceri bani. Este un serviciu pe care îl prestezi, consumi gaz şi nu vrei doar să-ţi lauzi maşina. Vrei să te supui, fă-o ca un angajat care prestează.

Sau tu crezi că dacă ai audi eşti privilegiat. Poate îţi pune o notă bună la bac. Poate le mulţumeşti că au fost profesori atât de buni cu tine încât te-au trecut la mate, la română sau pentru că s-au purtat cu tine mai bine decât cu alţii. Sau în felul ăsta îţi ceri scuze pentru că ai considerat chiulul o oră de curs de la care nu vrei să lipseşti. Pă naba. Ha!

Dacă voiai să arăţi că Ferdinanul e mai privilegiat, puteai să donezi maşina colegiului. Să o laşi acolo, în parcare, să se plimbe câteun prof pe zi cu ea. O pomană mică, un suflet mare.

Transpiraţia e de vină

Vina a fost a profesorilor mai mult pentru că iar au decis că ar fi bine să poarte robe negre la o defilare ce are loc la sfârşitul lunii mai. Da, au fost aproape 28 de grade azi, soare pe cer. Robe negre, cămăşi pe dedesupt sau chiar costume la 4 ace, căldură insuportabilă de nici deodorantul nu face faţă. Prin asta am trecut şi eu. Am transpirat ca un porc. Să mergi aproximativ 2 kilometri pe o vreme atât de senină, în astfel de condiţii, nu e tocmai cea mai buna impresie pe care ţi-o poate crea o defilare.

Cazuri similare

Acum, nici noi, blogării, nu suntem prea blânzi. De fapt, suntem ai dracului pentru că ne permitem. Un fel de-a zice că suntem personaje destul de influente încât să ne luăm de cei cu bolizi şi jipane, dar nu trebuie să uităm că nu e singurul caz. Adică au mai fost defilări cu maşina în faţă şi în anii precedenţi. Problema e că nu eram noi online pe-atunci.

În orice caz, am văzut şi dacii defilând cu elevii (probabil tot cu difuzoare).  Nu are rost să ne amintim, dar am auzit şi de un mercedes alb care mergea tiptil la defilare, prin 2009. Îl ştie careva? Sau măcar despre ce liceu e vorba.

Sugestii

Că tot am zis că vina e a căldurii, mai degrabă nu s-ar mai purta nimic pe sub robe. Decât să vezi o defilare ca la înmormântare – maşină neagră în faţă, oameni îndoliaţi şi bocitoare îmbrăcate în negru venind din urmă – mai degrabă ar fi ceva vesel. Pornografic chiar. Oricum şcoala s-a dus de râpă, ce contează dacă mergi şi testiculele la vedere? Doar le avem, la fel cum avem şi motoare, maşini scumpe sau bani de pachet cât salariul unui bugetar pe două luni.

PS: O aştept pe Mădălina să mă înjure. 😀

PPS: Dimineaţa, îmi beau cafeaua, de obicei, la Olive Garden.

Write a Comment

Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 1. Daca as fi avut un elicopter l-as fi pus cu placere la dispozitia ”Fedinandului”, numai asa, sa moara de ciuda ziarele locale. Serios acum, despre alte chestii mai importante astia nu stiu sa scrie?! Primaria si Ferdinandul, subiecte de top. Pe vremea mea n-am vazut nicio masina interesanta in curtea liceului, cel mult un Alfa Romeo cu vopsea fara luciu. Si de cate ori trec prin zona arunc un ochi spre liceu. Despre ce parc auto vorbesc ”jurnalistii” astia? In loc sa ne incante cu o ancheta, ca doar asta-i baza meseriei lor…

 2. Nu te injur,:P doar ca daca te-ai fi uitat un pic mai bine ai fi recunoscut unul din baietii din masina si ti-ai fi dat seama ca nu e vb de snobism si nici de cocalari. Oricum, trebuia sa vii in curtea scolii inainte de defilare sa fi vazut cum disperata o profesoara urla la un anumit grup sa opreasca manelele care rasunau in toata curte… Asta chiar ar fi fost ceva real si de criticat. Am zis!! :Happy-Grin:

 3. juverdeanule nu o mai fa pe marele atacator al liceului ferdinand pentru ca la fel ca toti absolventii de acolo si tu ai defilat la aceeasi “nunta” numai ca pe vremea aia se pare ca nu erai asa mare “blogaras de oras provincial” cu numar limitat de vizitatori pentru supravietuire ; SI CA SA AFLII SI TU CE E ALA UN COCALAR POTI SA TE UITI DOAR LA MANA TA CEA INELATA( STAPANUL INELELOR CE ESTI TU) :)))))))))))
  ps: SA MA SCUZI DACA INELUL ACELE REPREZINTA VREO MARE DISTINCTIE PRIMITA si eu ca un necunoscator nu stiu ce reprezinta 😀

Webmentions

 • 10 articole care m-au făcut mândru în 2011 | talentirosit.ro 29 mai 2011

  […] Urmează umblatul în pielea goală pe sub robă […]

 • Pentru de dimineață | aghiuţă 29 mai 2011

  […] Kristofer scrie despre cocalarii de la Ferdinand. Și Contrasens. Un comentariu și de la Cristi Juverdeanu. […]