in IT

Un laptop serios: Sony Vaio VPCEA1S1E la promoţie pe evomag.ro

… că am cam fost luaţi în râs până acum.

Băieţii (da, susţin că la IT suntem buni) de la evomag au scos la ofertă un laptop mai pe gustul celor care lucrează în domeniu: un Sony Vaio  VPCEA1S1E. Cu alte cuvinte, avem de-a face cu un notebook care este capabil să înlocuiească un sistem de calcul desktop având performanţele necesare dezvoltării oricărui tip de soft, site, design, multimedia (animaţie, 3D, video), etc.

Pe larg, vorbim despre un procesor Core i3 la 2,1 GhZ , combinat cu 4Gib la 1066 MhZ memorie ram şi o placa video Ati Radeon HD 5145 cu 512 mb dedicat. Imaginaţi-vă că notebook-ul are un display de 14″ , ceea ce înseamnă că este foarte eficient din punct de vedere al performanţelor şi portabilităţii. Este ca şi cum ai avea un Smart Mini cu vreo 300 de cai putere.

Un punct slab, cred, ar fi hard disk-ul de 500 Gib, nu din privinţa capacităţii ci din cauza unui consum ceva mai ridicat care afectează, într-o oarecare măsură, durata de viaţă a bateriei. De altfel, laptopul este destul de performant având în vedere doar placa video şi procesorul. De aceea capacitatea hard disk-ului putea fi redusă fără nicio jenă la 250 Gib.

Cu toate astea, laptopul se poate cumpăra de la evomag la un preţ de 3745 lei. Comparabil cu alte specimene, Sony Vaio VPCEA1S1E  este un sistem complex (multimedia, conectivitate, dezvoltare aplicaţii) pe când alţi producători s-au axat strict pe o tehnologie specifică. Un laptop serios…

Write a Comment

Comment

I accept the Privacy Policy

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 1. Acum cateva luni am fost pus in situatia de a alege un laptop, si intr-adevar sony e o alegere buna, insa alegerea finala in fata careia am fost pus a fost daca sa aleg sony-ul prezentat de tine sau un alt sony: http://www.emag.ro/notebook_laptop/notebook-sony-vaio-vpc-eb2s1e-wi-cu-procesor-intel-174-coretm-i3-350m-226ghz-4gb-500gb-ati-radeon-hd5650-1gb-microsoft-windows-7-home-premium–pVPCEB2S1EWI.EE9

  Diferente: cel car el-ai prezentat tu are 14 inch, acesta are 15.5. Cel pe care l-ai prezentat tu are are ATI 5145 iar al meu are 5650, placa video cu mult mai buna. Pretul pe emag e 3600 lei. La data cand l-am achizitionat eu era 3300, deci avantaj clar si la pret si la performanta. Sunt convins ca si la 3600 ron tot pe el il alegeam.

 2. Ai de capu meu… dak nu stiti despre ce vorbiti … stiti vorba suporterilor “lasa-neeee lasa-nee”
  Vreau doar sa spun ca detin si sustin firma ASUS din ceea ce priveste laptop-urile….
  Recent un prieten a achizitionat un asus seria K la un pret aprox de 2700 lei.
  Specificatii procesor dual core 2.1ghz, memorie ram 4GB, placa video nVidia g120m 1gb videoram, si un display de 15″ wide avand noua tehnologie L.E.D pentru display….
  Eu zic ca la pretul acesta si la performante .. va cam da “ceata” la toti.. asa ca dak nu stiti nu mai dati sfaturi gen gheorghe de la tzara … “am auzit eu ca ala e bun..ial”
  O sa spuneti da performante mari baterie slaba … in nici un caz… placile nVidia sunt recunoscute pentru tehnologia “PowerMizer” care duce placa la performante maxime doar cand aplicatiile o cer.. in rest e”calma”….
  NUmai bine!

Webmentions

 • Un laptop serios: Sony Vaio VPCEA1S1E la promoţie pe evomag.ro - Ziarul toateBlogurile.ro 30 octombrie 2010

  […] Un laptop serios: Sony Vaio VPCEA1S1E la promoţie pe evomag.ro Sun Sep 12, 2010 0:28 am … că am cam fost luaţi în râs până acum. Băieţii (da, susţin că la IT suntem buni) de la evomag au scos la ofertă un laptop mai pe gustul celor care lucrează în domeniu: un Sony Vaio  VPCEA1S1E. Cu alte cuvinte, avem de-a face cu un notebook care este capabil să înlocuiească un […]