Un film bun, în regia lui Viorel Hrebenciuc

10744841_10202568467404170_1031768197_n[1]

Viorel Hrebenciuc va scrie o carte. A zis că vrea să facă asta, dar se scuză pe seama unui talent care i-ar lipsi: acela de a scrie. În schimb, Hrebenciuc știe să povestească și o face într-un mare stil.

De fiecare dată când  s-a întâlnit cu blogării, domnul „H” a demonstrat că poate vorbi fără remușcări și fără pauze despre fiecare moment din cariera sa politică. Aș zice că e vorba de spontaneitate sau de un maestru manipulator care știe să-și conducă actul până la capăt. Dar nu zic, pentru că ceea ce cred eu este cu totul altceva.

Presupun că un om își poate povesti cursiv anumite aspecte din viață. Același om trebuie să facă o pauză atunci când inventează o situație sau când omite o alta (a se face studiu de caz ).

Presupun , așadar, că Hrebenciuc ar ști să scrie, dar că n-ar vrea. Să fim serioși, nu poate fi atât de greu să scrii ceea ce gândești, din moment ce poți să povestești.

De ce ar scrie și de ce ar publica? De plăcere? Nu ține la fițe. Pentru bani? Ha.

De haz? Ar putea face ca Iliescu, să se contrazică singur prin faptul că nu-și scrie memoriile ci „partea lui de adevăr”.  Cartea s-ar putea numi, totuși, „Amintiri” pentru că logica trebuie f*** până la capăt.

Pentru a scrie o carte trebuie să ai un scop, iar acela nu este să fii citit de îndoctrinații unui partid scufundat de corupție. Îți stabilești un țel și știi că poți să clădești sau poți să distrugi.

Presupun mai departe că domnul H. nu scrie o carte pentru că nu poate să omită punctele cheie care conturează România pe care o vedem astăzi. Nu e momentul.

Deocamdată ne uităm la un film bun, ușor cenzurat, cu multe scene tăiate la montaj, și multe mistere pe care le vom desluși în carte. Desigur, când va fi să apară, după alegeri, după DNA…

Poza o am de la Kristofer.

Alte articole:

 

Un comentariu

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.