in Ad, IT

Un antivirus bun şi gratuit: Microsoft Security Essentials

Recent m-a întrebat dracu’ de un antivirus bun, gratuit, care să nu-l deranjeze foarte mult. Pe moment  nu-mi mai amintesc ce i-am răspuns, dar ştiu că recent s-a luat de mine că pun titlurile nu ştiu cum pe blog. Iote pentru de-al de aghiuţă le pun.

Aşadar, Microsoft Security Essentials este un antivirus lansat recent de Microsoft şi distribuit gratuit. Spre deosebire de alte produse moca de marca lor, aici nu am întâlnit validare genuine nici la descărcare, nici la instalare. Bineînţeles, vorbesc de Windows 7 cu licenţă.


În timpul instalării îţi recomandă să renunţi la alte soluţii antivirus pe care le ai, după care efectuează o scurtă scanare de rutină. Fiind un produs de Microsoft, nu vei mai avea probleme la capitolul securitate. Mă refer la faptul că nu te mai avertizează sistemul de operare despre asta.

La capitolul viteză, căci aici ne doare pe mulţi – nu consumă mai nimic. Nu am remarcat delay nici la boot, nici la viteza de scriere pe hard disk sau la executarea aplicaţiilor. Actualizările se fac în acelaşi timp cu Windows update (sau separat la alegere), iar instalarea lor se face la restart sau la shutdown.

Pentru puţină reclamă, Microsoft Security Essentials  are anumite funcţii de integrare pentru Microsoft Internet Explorer 9 pe care-l recomandă la un moment dat ca fiind cel mai rapid şi cel mai securizat browser. Încă mai cred că Google poate aduce Chrome pe urmele lui Chromium din Ubuntu.


Cu alte cuvinte: link de descărcare aveţi aici, sporul de instalare vi-l puteţi face la o cafea, iar comentariile handicapate sunt menite să putrezească în spam sau moderare.

Update:

Bitdefender Gonzales vs Microsoft Security Essentials


Write a Comment

Comment

  1. foarte bun antivirus!?! daca ar fi asa de ce ar recomanda cei de la Microsoft sa folosim alti antivirusi. poate pentru ca e cam singurul care nu trece testul in AV Comparatives si AV-Test.

Webmentions

  • Cele mai bune antivirusuri 2012 | talentirosit.ro 2 martie 2014

    […] cum am evaluat şi eu într-un material scris la mijlocul anului 2011, Microsoft Security Essentials (99,5) ocupă un meritat într-un top […]

  • 2 ani de Windows 7 într-un articol de 1256 de cuvinte | talentirosit.ro 2 martie 2014

    […] Microsoft Security Essentials este, probabil, cel mai bun antivirus pentru Windows. Am mai scris despre asta, o mai scriu o dată: consumul resurselor nici nu se vede, eficiența este maximă și nu necesită ani de training pentru a fi instalat. În plus, era și timpul ca Microsoft să vină pe piață cu o suită antivirus care să completeze Windows Defender. […]

  • Pentru de dimineață | aghiuţă 2 martie 2014

    […] recomandă un antivirus pentru cei care au Windows 7 cu […]