in Blog

Subiecte de bacalaureat pentru retardați

La română se înțelege că trebuie să treacă orice copchil care știe să scrie și să citească. De aceea, probabil, li s-a dat un subiect trei prin care să se comenteze ceva de Eminescu. De fapt, peste câțiva ani, în loc de „prezentarea temei și a viziunii despre lume”, un subiect ar putea fi: „Scrie și tu ceva, acolo, la plesneală, că oricum ne doare-n cot de prostia ta”.

La matematică, însă, este de-a dreptul stupid să cobori nivelul atât de jos. Nu-i de-ajuns că stăm într-o economie de ocazie de vreo 22 de ani, dar ne mai trebuie și imbecili care să ocupe funcțiile vacante prin ministerele dedicate. Altfel, nu pot să-mi explic un astfel de subiect, la M2:

bac-pentru-prosti

Prin urmare, pentru 2015, propun ca bacalaureatul să se dea la o singură materie, să se numească “certificat iq 50” iar subiectele să fie cam așa:

1. Scrie ceva care să conțină litere și două bastonașe.

2. Cât fac 1+1?

3. Exemplifică și tu, la alegere, o capitală de stat sau o reședință de județ.

4. Realizează un text argumentativ, folosind corect sintagma: „drept care”, pornind de la citatul (textul din ghilimele care urmează):

„Mircea cel mare, care a fost prima dată bătrân”

5. Nu-i așa că nu se pune virgulă între subiect și predicat?

Write a Comment

Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  1. Doar pentru ca punctul 1 de la partea I a fost banal, nu inseamna ca a fost un subiect tocmai usor; mai erau inca 17 subpuncte, totusi. Daca vroiai sa demonstrezi ca bacu e pentru “retardati”, trebuia sa dai inca 7 exemple de cerinte, pe care tu le poti face cu ochii inchsi, ca sa iasa 5u’ de trecere.