in Blog

Simplu: Şantierul de lângă SIF Moldova nu respectă prevederile legale

Ionuţ Avram, redactor la criticaţi.ro, s-a chinuit să scrie un articol complicat prin care dovedeşte că PD-L şi-a răsplătit unul dintre sponsori pe timp de criză, folosindu-se de o clădire dărăpănată a Direcţiei Judeţene de Sport. Problema este că iniţiativa PD-L nu prea deranjează cetăţenii pentru că mulţi s-au cam săturat de suportat mirosul de urină ce iese din clădirea adiacentă “Casei albastre”.

Panou la rezoluţie mareDacă cei de la PD-L au avut iniţiativa de a termina acea construcţie, atunci ei primesc puncte în plus. Dar, dacă se vrea a se demonstra că pe acel şantier se lucrează fără a se respecta prevederile legale, atunci se poate face foarte simplu, fără anchete sau prea mari întrebări. Legea obligă  ca orice şantier să aibă un panou de construcţie pe care trebuie să fie trecute foarte concret detaliile. Dacă panoul lipseşte sau nu sunt prezente datele respective, firma constructoare este amendată, iar lucrările se sistează obligatoriu.

Aşadar, avem panoul şi avem datele din ORDINUL nr. 63/N din 11 august 1998 privind obligatia afisarii la loc vizibil a panoului de identificare a investitiei:

Neafisarea panoului de identificare se va sanctiona cu sistarea imediata a lucrarilor.

ART. 4

Anexa face parte integranta din prezentul ordin.

ANEXA 1

Model de panou pentru identificarea santierului de constructii|

SANTIER IN LUCRU

Denumirea si adresa obiectivului

Beneficiarul investitiei

(numele si prenumele/denumirea si domiciliul/sediul, telefon)

Proiectantul general

(numele si prenumele/denumirea si domiciliul/sediul, telefon)

Constructorul

(numele si prenumele/denumirea si domiciliul/sediul, telefon)

Numarul autorizatiei de construire si

Numarul autorizatiei de organizare de santier (daca este cazul)

din data de .

Eliberata de:

Termenul de executie a lucrarilor, prevazut in autorizatie

Data inceperii constructiei

Data finalizarii constructiei

Nota:

1. Datele de mai sus vor fi inscrise obligatoriu intr-un panou de minimum 60×90 cm, literele avand o inaltime de cel putin 5 cm, confectioant din materiale rezistente la intemperii si afisat la loc vizibil pe toata perioada lucrarilor.

2. Vederea de ansamblu poate fi: fotografie dupa macheta, o perspectiva sau o fatada reprezentativa (principala) a investitiei.

Lipsesc informaţii esenţiale? Da. Legea spune că au voie să lipsească? Nu. Simplu. Câte şantiere sunt în municipiu care nu respectă această lege? Multe.

Write a Comment

Comment

  1. Se putea ca panoul sa nu fie mazgalit de un graffer? Astia-s idioiti magzgalesc orice, rupealea-s capul de retardati.

Webmentions

  • Cine mai citeşte talentirosit.ro? Conextrust. | talentirosit.ro 7 august 2010

    […] panoul de identificare al şantierului. Săptămâna trecută, pe talentirosi.com apărea un articol precum că acel şantier nu respecta normele legale privind afişarea corectă a panoului, prin urmare acesta fiind obligat să-şi încheie […]

  • Simplu: Şantierul de lângă SIF Moldova nu respectă prevederile legale - Ziarul toateBlogurile.ro 7 august 2010

    […] Simplu: Şantierul de lângă SIF Moldova nu respectă prevederile legale Fri Aug 06, 2010 15:07 pm Ionuţ Avram, redactor la criticaţi.ro, s-a chinuit să scrie un articol complicat prin care dovedeşte că PD-L şi-a răsplătit unul dintre sponsori pe timp de criză, folosindu-se de o clădire dărăpănată a Direcţiei Judeţene de Sport. Problema este că iniţiativa PD-L nu prea deranjează cetăţenii pentru că mulţi s-au cam săturat de suportat mirosul […]