in Internet/Web, IT

Securizați-vă conturile de Yahoo!

Până când nu o pățești, nu îți dai seama de importanța opțiunilor de securizare. De pildă, după ce mi-am instalat un updatela sistemul de operare, am constatat, uimit de prostia mea, că Yahoo Messenger nu îmi mai recunoaște parola. Se întâmplă să o uiți, se întâmplă să o schimbi și să nu îți mai amintești. În cazul de față, era mai greu să se întâmple asta pentru că am lansat o provocare prin care am vrut să demonstrez că hackerul de ocazie nu poate să se atingă de contul meu. Cu alte cuvinte, am pus o parolă atât de drăcoasă, încât îmi este imposibil să o uit. Dar Yahoo-ului nu.

yahoo-me[1]Problema mea nu era musai că Yahoo mi-a blocat contul pentru 12 ore, ci că nu aveam cum să demonstrez că acel cont îmi aparținea: nu aveam setată o adresa alternativă, nu aveam setat un număr de telefon, iar la întrebările de siguranță am răspuns „alandala”. Toate astea pentru că adresa de yahoo am creat-o prin 2005, pe vremea când cifrele în loc de litere erau la modă. De atunci am mai umblat doar de două ori la profil, o dată ca să îmi setez numele corect, a doua oară ca să pun un alias pentru ID.

Prin urmare: se întâmplă ca Yahoo să aibă ceva probleme cu gestionarea conturilor. Pe facebook am înțeles că o persoană a avut 4 conturi blocate total. La asta mai adaug că am creat un cont nou, ieri, și nu am avut voie să adaug mai mult de 4 contacte. Ca să evităm subiectul cu spam-ul, am fost acceptat de toți 4 și au încercat alții să mă adauge. Degeaba.

Azi dimineață la ora 6, am băgat aceeași parolă care mi-a făcut probleme ieri. Am fost logat fără mesaje, fără erori și fără vreo notificare. Am citit, totuși, un mail de la Yahoo amintindu-mi de încercările puerile de recuperare a contului. Primul lucru pe care l-am făcut: logare pe contul de profil, apoi: adăugare adrese de email alternative, adăugare întrebări secrete cu răspunsuri corecte, setare adresă corectă și adăugare număr de telefon.

În cazul în care o voi mai păți, voi fi îndreptățit să înjur pe cineva. Până atunci, păstrăm păstrăm o legătură PRIVATĂ pe mess.

Write a Comment

Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 1. Ceva asemănător am păţit şi eu cu recunoaşterea parolei, o schimbasem recent pentru că îmi fusese atacat contul şi la puţin timp după nu vroia să îmi mai recunoască parola. Norocul meu a fost că mi-am amintit răspunsurile de la întrebările de siguranţă.
  Cert este că voi renunţa la yahoo. Când s-au trimis acele mail-uri în numele meu , am fost sunată de prieteni să mă întrebe ce e cu mail-ul acela. Not nice.
  Mă bucur că am rezolvat şi începe procedura de delete.

 2. Eu mi-am securizat contul atat de bine incat m-am cam mutat pe alt serviciu.
  E foarte interesanta ideea de a avea o adresa de email pentru a folosi o alta adresa de email. Maine-poimaine va fi nevoie de 4 adrese de mail alternative ca sa poti folosi una din ele.

  Jeg de securitate!

 3. :)) Bun sfat. Desi messenger nu mai e la moda.
  Cred ca Facebook incepe sa fie folosit si ca un messenger.
  Chiar, cum ar fi sa ai contul suspendat pe Facebook? :))

 4. Am mai patit cu Yahoo si acum iar
  adesa si parola sunt bune si totusi nu ma recunoaste
  Este un test de verificare a serverelor care fac verificarea parolelor si a contului,am vazut ca testul merge doar pana la jumatate deci e bai la ei
  Contul si parola mea sunt SIGUR bune si totusi nu merge
  nu-mi pune nici intrebari de control
  Yahoo e u mare rahat d.p.m.d.v

Webmentions

 • Windows 8 Pro Upgrade se va scumpi de la 130 de lei la 650 lei : Cristi Juverdeanu 14 mai 2014

  […] mi-am făcut actualizarea sistemului de operare zilele trecute, exact atunci când Yahoo s-a gândit să-mi uite parola. Upgrade-ul se descarcă folosind o unealtă de pe site-ul Microsoft, aceeași prin care se va face […]