Se închide Amurco, la Paştele Cailor

Money.ro anunţă printr-un articol foarte prost că „Miliardarul Niculae îşi închide toate combinatele chimice”. Ei bine, nu se închide niciun combinat chimic din Bacău. De fapt, nu se închid decât două combinate, unul din Slobozia şi altul din Turnu Măgurele.

Mai rău decât atât, Amurco Bacău face parte din mândria Grupului Inter Agro, după cum zice şi articolul:

Grupul InterAgro estimează pentru 2010 o creştere cu aproape 39% a cifrei de afaceri, până la un miliard de euro, faţă de afacerile înregistrate în 2009, de 720 milioane euro. Cei doi piloni principali ai Grupului sunt societăţile SC InterAgro SA (care are ca principal domeniu de activitate comerţul exterior cu îngrăşăminte chimice pentru agricultură, activând şi în alte domenii precum cultura cerealelor şi a plantelor tehnice şi industria alimentară) şi SC InterAgro SRL Zimnicea (una dintre ele mai importante firme din ţară cu activitate integrată în domeniul agro-alimentar, înfiinţată în urmă cu zece ani).

E clar? Nu ai cum să închizi un combinat care îţi creşte cifra de afaceri. Pur şi simplu, nu ai cum!

Apropo de asta, prevăd că presa locală va avea un mic orgasm în titluri exclusive. Oare nu se vede că Realitatea considera Amurco gata închis încă din startul articolului: Grupul InterAgro, controlat de omul de afaceri Ioan Niculae, a anunţat marţi că de la 1 aprilie va opri de la funcţionare şi combinatul chimic din Turnu Măgurele (aparţinând societăţii Donau Chem SRL), iar din 8 aprilie va opri şi combinatul din Slobozia, ultimele din cele şase controlate de grup.

 

Un comentariu

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.