Să nu uităm pentru ce votăm

Pe mine nu m-a enervat Victor Ponta, PSD-ul, Gabriela Vrănceanu Firea Pandele sau Liviu Dragnea. Nici măcar comentariile „extremiste” ale voluntarilor îndoctrinați nu mă deranjează, deși le-aș fi dat câteo replică la fiecare prostie publicată în aceste zile. Nu o fac, pentru că ei cred că PSD înseamnă o carieră politică. Și-i respect pentru asta, la fel cum l-aș fi respectat și pe Victor Ponta dacă ar fi știut să-și aleagă cuvintele sau să-și țină gura (atât el, cât și cățeii lui).

Pe mine m-au scos din sărite lipsa de respect pentru românii din diasporă, campania electorală murdară și încrederea oarbă pe care o mai au românii în PSD când vine vorba de alegerile prezidențiale. Dacă n-ar fi existat cuvântarea suavă a Gabrielei și conferința tâmpită a lui Liviu Dragnea, probabil că acest articol n-ar fi fost publicat, iar eu aș fi scris azi un articol despre IT.

Pe Victor Ponta nu l-am votat și nici nu l-aș vota. Decizia este personală și e timpul să vă împărtășesc o parte din documentarea mea.

Cazul Panait sau crima perfectă

Pe lângă porcăriile debitate în 2012 și campania agresivă dusă împotriva lui Băsescu, PSD-istul suprem și-a exprimat intenția de a-i apăra pe cei care urmau a fi reținuți de DNA, numind acțiunile direcției anticorupție drept „unelte băsiste”. Între timp, cam toate armele lui s-au îndreptat spre justiție, care ar fi fost părtinitoare.

Puțină cercetare a scos la iveală un caz foarte mediatizat la timpul său, dar care n-a fost băgat prea tare în seamă de românul de rând sau de cei care au votat ieri: cazul Panait. Am să redau un fragment de pe wikipedia:

Procurorul orădean Alexandru Lele dispusese arestarea lui Adrian Tărău, fiul prefectului de Bihor și important sponsor al PSD la alegerile din 2000. Premierul de atunci al României, Adrian Năstase, care la acea vreme îl avea doctorand pe Ponta,[6] era de asemenea interesat de rezultatul anchetei lui Panait.

Tărău a fost eliberat și a fugit în SUA. Procurorul Lele acuză public: “Năstase a intrat cu bocancii în anchetele penale”. Un fost partener de afaceri de-al lui Tărău îl denunță, din închisoare, pe anchetatorul Lele. Suspectat de corupție, Lele intră în investigarea Biroului de Anchete Speciale din cadrul Parchetului General. La Oradea este trimis tânărul procuror Cristian Panait, pentru a-l investiga pe Lele.

Percheziția la domiciliul din Oradea al procurorului Alexandru Lele eșuează. Eșuarea percheziției este preluată de mass-media, povestea capătă conotații politice.

Cristian Panait se prezintă la sediul Parchetului General pe 1 aprilie 2002 și dispune scoaterea de sub urmărire penală a procurorului Alexandru Lele. Ordonanța de scoatere de sub urmărire penală a lui Lele avea să fie infirmată în aceeași zi de șefii procurorului Panait. Cristian Panait a decedat nouă zile mai târziu ca urmare a unei sinucideri controversate.

Ministerul Public a precizat că sinuciderea lui Panait, prin defenestrare de la etajul doi al unui imobil, a fost cauzată de un „complex de factori psihostresori” Ziarul german Frankfurter Allgemeine Zeitung a redat rezulzatul investigațiilor jurnalistei Ela Simona Fica, potrivit căreia înaintea sinuciderii lui Panait a existat o divergență între acesta și fostul procuror Victor Ponta, care devenise de curând șef al corpului de control în cabinetul Năstase. Ponta ar fi fost interesat ca Panait, la vremea aceea doctorand al Rodicăi Stănoiu, ministrul justiției din cabinetul Năstase, să-l găsească vinovat pe Alexandru Lele.

Nu știu cât de mult l-a împins Victor Ponta pe Ciprian Panait spre suicid, dar cert este că a avut de-a face cu acest caz încercând să-i apere interesele lui Adrian Năstase, care, ulterior, a fost găsit vinovat și condamnat pentru acte de corupție.

Pomana supremă: „lăsarea fabricilor falimentare să funcționeze ca să nu rămână oamenii fără locuri de muncă”

Recent, Adevărul a scos un documentar extraordinar despre istoria alegerilor din România de după ’89, prin care ni se amintește de cea mai neagră perioadă din istoria noastră (iarăși, o părere personală).

Am să pun documentarul aici, pentru ca voi să-l vizonați și să înțelegeți opțiunea mea:

„Un socialism dus la extrem care a îngenunchiat o țară” sau „10 ani sub Ion Iliescu”. Nu poți, ca popor bătut la propriu, cu târnăcopul, să uiți ce s-a-ntâmplat în Piața Universității. Trebuie să fii prea tâmpit.

Poate că n-ar trebui să mă deranjeze pe mine, căci mie nu mi-au distrus decât copilăria anilor 90 și nimic nu poate fi mai frumos decât să-ți petreci copilăria înjurând sistemul după ureche. Dar nu știam de violență așa că am continuat documentarea:

În urmă cu câteva săptămâni, statul român a fost condamnat la CEDO pentru evenimentele din 13-15 iunie 1990. Cu ce greșise FSN-ul (PDSR, PSD). Păi:

În justiţie, nimeni nu a fost găsit vinovat pentru evenimentele din 13-15 iunie 1990. Dosarele penale au fost închise – cel privind agresiunile şi reţinerile ilegale, încă din 2009 – sau stau, de ani de zile, pe masa procurorilor – cum este cazul unui al doilea dosar, ce priveşte uciderea celor şase bărbaţi din ziua de 13, de către forţele de ordine.

Am petrecut câteva ore urmărind evenimente care s-au petrecut demult dar al căror efecte încă le mai simțim. Nu cred că voi putea vota vreodată cu cineva care face parte din sistemul acesta.

Niciun rebranding nu poate schimba istoria partidului, iar cazul Panait nu mai pare o scenă ruptă din film.

Prin urmare, pentru mine nu ar fi moral ca Victor Ponta să iasă președinte. Pe de altă parte,  ce știu eu, la cei 25 de ani ai mei?

Lectură suplimentară:

9 comentarii

 1. sincer imi e mila de tine.romania isi merita soarta.hai sa fim sclavi in continuare pt ca iohannis asta stie sa faca romanilor.ce naiba a facut acest neamt in afara de a vinde copii si a fura?de furat fura toti dar eu sunt multumit de cum a mers romania in ultimii ani.daca basescu isi vedea de atributiile lui era si mai bn

  1. Cine-a zis că eu l votez pe Iohannis. Am zis doar că votez, buletinul meu de vot va fi valid și că opțiunea mea nu e Victor Ponta. Restul sunt aberațiuni fasciste, zău.

 2. Apel pentru reforma clasei politice
  Cu totii la vot ! Nu mai stati acasa !
  Fiti responsabili, nu lasati pe altii sa decida pentru voi, pentru viata voastra ! Aveti incredere in voi , pentru numele lui Dumnezeu !
  Veti primi respectul celorlalti, veti creste in ochii vostri, va veti stima mai mult, va veti iubi mai mult, veti simti ca n-ati trait degeaba. Cand nu esti respectat, respectul trebuie impus ! Nu credeti ca meritati mai mult respect din partea statului? De ce nu va pretuiti mai mult ? Meritati sa fiti respectati .
  Daca platiti taxele si respectati legile, statul trebuie sa va respecte, sa va apere dreptul la viata decenta, la munca, la invatat, la libera exprimare. Pasivitatea si indiferenta este complice cu cei care fura. Cei care tac sunt la fel de vinovati ca si cei care fura si care fug de lege. In ultimii 25 de ani generatii de batrani au dus in mormant tacerea lor. Cui a folosit ca au stat acasa si nu si-au manifestat vointa? Vreti ca nepotii si copiii vostri sa fie mandri de voi? Votati acum !
  ‘’Un popor care voteaza corupti, impostori, hoti si tradatori, nu este victima, este complice”- George Orwell. NU VOTATI CORUPTII SI HOTII ! NU SUNTEM NICI RATATII, NICI NEVOLNICII EUROPEI ! NOI ii platim si NOI le dam puterea si EI isi bat joc de noi cu aroganta si nerusinare, incalcand legi peste legi. Politicienii oportuniști, profitori și corupți în buna parte își voteaza legi pentru hotie.
  10 DECEMBRIE 2013 – MARȚEA NEAGRĂ A DEMOCRATIEI ROMÂNEȘTI. 25 de ani de politică disprețuitoare ajung pentru a învăța simțul cetățenesc necesar pentru reforma clasei politice?
  1-3-7-15-28 politicieni au fost condamnati penal: un prim ministru, 3 miliardari, 7 ministri, 15 presedinti de consilii judetene, 28 de parlamentari. 54 DE POLITICIENI DE PRIM RANG AU FOST CONDAMNAȚI PENAL ÎN ULTIMII ANI ! POLITICIENII ROMÂNI SUNT RUȘINEA EUROPEI !
  Mult mai multi politicieni din ministere, consilii judetene si locale sunt in anchete de cercetare penala, in timp ce 40% din populatie traieste in conditii de risc de saracie. O mare parte a populatiei este disperată și scârbită de marasmul moral, economic, social, politic.
  Multi oameni sunt abrutizați de sărăcie si aflați la limita supraviețuirii sunt înșelați prin manipulări abjecte. Conducerile judetelor si oraselor sunt organizate pe CLANURI DE INTERESE SI DE CORUPTIE.
  Guvernul ? Tot el face si legile ? Parlamentarii sunt 588 ? De 25 de ani toleram hoti care au distrus economia si au jefuit tara aducand-o in marasm moral!
  Acestia sunt politicienii care ne conduc? Cei care fug cat pot de justitie si cei care fac legi pentru POHTA ce-au pohtit ? Ce valori morale au respectat si aparat politicienii ? Cum au promovat in societate cei care ne conduc dezvoltarea virtutilor morale? Academician profesor Florin Constantiniu – „Clasa politica postdecembrista este cea mai incompetenta, cea mai lacoma si cea mai aroganta din istoria Romaniei”
  Lipsa de caracter la un conducator politic dominata de orgoliu excesiv, egocentrism, mitomanie, inselaciune perpetua, versatilitate patologica, tupeu si aroganta este catastrofala pentru tara! Prin faptul ca se incalca permanent drepturile fiecaruia dintre noi si nu sunt protejate si respectate virtutile morale, criza morala a societatii s-a transformat in criza sociala! Marasmul economic si jaful tarii a dus la saracirea a 40% dintre noi si la imbogatirea infractionala a multor demnitari romani. Minciuna si manipularile de tot felul au facut casa buna cu hotia si lichelismul. Majoritatea politicienilor sunt produsii unui sistem profund corupt al democratiei originale romanesti care a promovat coruptia, clientelismul, nonvalorile, mitocania, populismul si infractionalitatea politica organizata in locul meritocratiei.
  Pentru a reforma clasa politica trebuie sa ne schimbam noi ! Pentru a schimba politicienii trebuie sa ne schimbam noi. NOI nu suntem ca EI ? Altruismul, cumpătarea, onestitatea, respectul, devotamentul, angajamentul și responsabilitatea le-ai dobândit prin educație, prin cultură și prin interacțiunea cu semenii tăi odată cu trecerea anilor.
  Smerenia, uniunea, iubirea, iertarea și stăpânirea de sine, pe care le trăiești profund, rostind vers dupa vers și simțind Tatăl Nostru, ar fi trebuit sa le aplici și în fiecare clipă a vieții tale în relație cu oamenii din jurul tău.
  Mai simplu și mai la îndemână de atât, nu putea face Iisus Hristos pentru a ne învăța iubește-ți aproapele ca pe tine însuți : să ne dăruiască o rugăciune cu reguli de bună purtare față de semenii noștri, o învățătură spirituală esențială și semnul crucii care să consfințească peste veacuri amintirea jertfei sale.
  Fiecare la locul lui de munca si in viata sociala sa se poarte, asa cum ar dori sa se poarte ceilalti cu el. Fii TU schimbarea pe care doresti sa o vezi in lume ! Daca nu, pot urma tulburari sociale care vor reforma clasa politica, sau SCHIMBAREA SE VA PRODUCE PESTE ANI, MULTI ANI ! DACĂ NU ACUM, CÂND ? DACĂ NU NOI, CINE ? O CLASĂ POLITICĂ CORUPTĂ TREBUIE REFORMATĂ SI SCHIMBATĂ PRIN ORICE MIJLOACE PASNICE!

  1. Va rog indicati-mi unde gasesc citatul respectiv din Orwell, pentru ca „patriotii” mi-au replicat ca Orwell nu a spus/scris niciodata asa ceva!

   Va multumesc.

 3. Foarte interesant documentarul!
  Parca ne-a mai trezit un pic!

  Sper ca poporul asta sa nu fie din nou, sau mai bine zis in continuare, pe mana hotilor si a tradatorilor!

  Dumnezeu sa ne ajute!

 4. Eu unul m-am saturat de besescu si de secta PDL, il aleg pe PONTA si am convingerea ca am ales ce este bun si corect pentru tara mea si pentru iubiti mei romani. singura optiune buna pentru romania in momentul de fata este sa il votam pe VICTOR PONTA.

  1. Ăsta este blestemul nostru, să fim nevoiți să alegem între Băsescu și Iliescu.
   Numai ca de partea unuia stau mineriadele care, pentru mine, inseamna genocid.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.