in Internet/Web

Riscul de a fi anchetat pentru un like dat pe facebook

În țara în care blogării pierd procese în baza unor sondaje de opinie și în care o companie de produse farmateutice dă în judecată wordpress.com, există riscul ca un simplu like pe facebook să te facă subiect de anchetă. Se poate întâmpla ca unul din site-urile cu pagina de facebook să promoveze activități ilegale sau se poate ca o persoană publică să fie de fapt un criminal în serie sau un terorist. Mai mult, în spatele unui ONG poate fi o întreagă rețea de traficanți, iar cei care o apreciează să fie distribuitori. Poate vorbim de o rețea de spionaj care vede în facebook un mijloc inedit de a-și promova serviciile (dacă nu te promovezi singur, nu te promovează nimeni).

În fond, pentru că unii utilizatori ai unui forum au fost prinși de către DIICOT pentru skimming sau carding, s-a confiscat un întreg server, iar toată comunitatea a fost băgată în aceeași oală cu acuzații. De la un cont pe un forum până la un like pe facebook nu-i decât un pas.

Prin urmare, cam cât credeți că mai durează până când  se va anunța o amplă acțiune în baza unui banal mesaj/like lăsat pe facebook?

Facebook înseamnă pușcărie

Facebook te poate băga în pușcărie

PS: Așteptăm și prima companie care va da în judecată facebook-ul pentru că găzduiește mesaje și imagini defăimătoare de la blogări anonomi.