in Blog

Retrospectiva Poliţiei Române: Ori suntem Garcea, ori nu mai suntem!

Poliţia ar putea juca într-un serial de comedie. Zic asta pentru că, în ultimii ani, am avut parte de episoade care mai de care mai comice iar protagoniştii au fost, bineîinţeles, oamenii legii.

Adică, anul trecut, un şofer a fost reţinut de poliţie că făcea evaziune. Omul făcea naveta la ţară şi mai lua cu dânsul vreo 2-3 pasageri la ocazie. Probabil voia să mai scoată de un pachet de ţigări sau pur şi simplu avea nevoie de companie. Cert este că nu putea scoate mai mult de 3-5 lei pe cursă. Explicaţia poliţiştilor a fost că l-au urmărit pe bărbat de mai mult timp şi l-au prins pe acesta luând persoane chiar de 2 ori pe zi.

Tot anul trecut, pe strada Alecu Russo din Bacău, au fost găsite câteva labe de urs. Braconierii s-au gândit că ar fi o idee bună să-i depoziteze în boscheţi, ca să scape de nişte explicaţii. Doi beţivi le-au găsit, au zis poliţiştilor că sunt bucăţi de cadavre umane, iar atunci s-a declanşat alarma. Timp de o oră şi ceva au stat vreo 5 maşini de poliţie, 20 de agenţi uniformă şi nu numai, să admire miraculoasele labe de urs. Situaţia a fost clarificată de un pădurar.

În urmă cu câteva zile, un biciclist a fost oprit pe str. Mărăşeşti de către un echipaj de poliţie şi a fost avertizat verbal că riscă să-şi încaseze amendă. Ca să fie sigur că biciclistul a înţeles, cei doi agenţi i-au arătat acestuia indicatorul care-i interzice să pătrundă pe Mărăşeşti cu bicicleta. Bineînţeles că era vorba de un indicator pentru scutere. Ca să fie şi mai siguri că strada este curată şi că nu va veni vreun eco-friendly să le deranjeze patrula, cei doi agenţi au făcut ture de centru pe banda 1. Un alt biciclist a anunţat că i-a văzut mergând pe jos, pândind bicliştii care îndrăzneasc să le încalce legea lor.

Şi mai recent, o duduie a leşinat în faţa blocului, după ce s-ar fi certat cu bărbatu-său. Un vecin a chemat poliţia. Un alt vecin a chemat altă poliţie. Un al treilea vecin a chemat jandarmeria. La faţa locului s-au prezentat 9 agenţi ca să admire frumuseţile unei doamne ce primea îngrijiri medicale de la un echipaj smurd.

 

Write a Comment

Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Webmentions

  • FOTO: Ce fac poliţiştii băcăuani când se plictisesc | talentirosit.ro

    […] urmă cu câteva săptămâni aminteam de doi agenţi ai poliţiei locale care, necunoscând indicatoarele rutiere, se grăbeau să avertizeze şi să amendeze bicicliştii […]