Poate nu știați de ce s-a închis ceainăria „Natura Club” din Bacău

„Natura” a fost localul perfect pentru brainstorming și relaxare de seară: muzică bună, ceai, puțin vin fiert, ambianță plăcută, fără fum de țigară, fără scandalgii și cu mult bun-simț. Acolo s-au pus niște baze pentru Explor-IT, de-acolo am pus pașapoartele pe masă, și tot de-acolo am stabilit detaliile unei vizite în Botoșani, la Grep IT.

Au mai sponsorizat și câteva evenimente prin Bacău, dar asta e partea a doua. Ceea ce este interesant este că s-a închis, deși afacerea era afacere, iar Natura Club devenea un brand local. Motivul îmi pare stupid.

Se pare că un vecin era supărat. Mai întâi că era gălăgie. Ce-i drept, erau seri de muzică, dar nu era muzică retardă, nu erau manele și nici sonorizarea atât de puternică. Iar melodiile erau „de tabără”, cu folk, rock și alte chestiuni minore. Ca să înțelegeți:

Au venit autoritățile, au cerut să se antifoneze localul. Bun.

Apoi a venit vecinul că ar avea probleme cu mirosurile. Care mirosuri nu se știe exact pentru că în local nu se fumează și nu se gătește. Se fierbe doar ceai și, iarna, vin cu scorțișoară. Au venit autoritățile și au cerut o hotă specială, dar n-au spus pentru care mirosuri. Important era să existe hota, care e un pic cam scumpă.

Apoi a venit vecinul și a zis că-l deranjează tabla de la terasă (vreun metru și-o palmă, cât un balcon, la parter de bloc) – că plouă și face zgomot.

Apoi a venit vecinul și a spus că vin persoane dubioase în local. Se vede pe filmare că erau dubioși. Am impresia că ăștia sunt genul de persoane care știu să scrie și să citească, care sunt nefumători, certați cu alcoolul și cu manelele. Dubioși pentru un oraș precum Bacăul.

Sincer, mi-aș dori ca Natura să se redeschidă într-un alt loc, iar acolo unde a fost să se facă un club de manele. Pentru bunul simț al vecinilor, cu bumți-bumți, reghetoane și droguri – cu interlopi, curve – cu grătare, mici și bere ieftină. Iar în loc de banca Transilvania, îi doresc o biserică ortodoxă, cu multe difuzoare de firmă, ca să-i facă duminicile mai plăcute.

10 comentarii

  1. Bai! Nu-i mai suport pe oamenii asta care au grija altora. Nu-i mai suport, sa fie clar! II urasc din inima! La Bucuresti daca ai musafiri, te trec vecinii mai multe persoane la intretinere. Vreau o campanie nationala: Opriti conspiratia oamenilor rai pe care ii fute grija de altii, care urasc initiativa privata si care nu suporta ca cineva s-o duca un pic mai bine. Nu-i mai suport, jur! Daca mama/soacra va ajunge sa faca asa, le sterg numarul de telefon! Presa, faceti ceva!!!!!!!

  2. Dacă ăsta e motivul adevărat atunci omul ăla merită nişte adolescenţi cu bani şi chef de distracţie deasupra… MULTE localuri bune fie au dispărut, fie s-au transformat în nişte rahaturi, de exemplu: Crimson, Police, Subway, Natura.

    Vecinu’ ăla nu cred că a simţit „bucuria” de a-şi lua o bătaie cu sacu’-n cap…

    1. Cam toate cluburile sunt un fel de terci. Ar fi fain să avem o cafenea literară, o ciocolaterie și o ceainărie de care să nu se lege lumea. Din păcate, profitul pe care-l aduc aceste localuri n-ar face față atacurilor mârlănești ale unui blocatar fără ocupație.

  3. Pentru cine, ma, ceainarie, cafenea literara si toate genurile astea de baruri „culturale” ? Ba, voi nu vedeti ce-i in Bacaul asta?! De ce „MULTE localuri bune fie au dispărut, fie s-au transformat în nişte rahaturi, de exemplu: Crimson, Police, Subway, Natura” ? Pentru ca e plin orasul de tigani si romani tiganizati! D-aia! Ura, peste tot numa’ ura si cocalarime! Asa ca de vrei cafenea literara, pai tata, muta-te, ca Bacaul asta nu mai are niciun viitor!

  4. Am locuit in Iasi, am locuit in Bucuresti, acum in Bacau (acasa)…peste tot romanul e roman…tampit, scuipator de seminte, manelar si alte adjective eronate pentru un popor ce se vrea a fi educat! M-am certat cu o vecina in Iasi pentru un volum al muzicii neadecvat (spune ea) … si ascult muzica de bun simt chiar! Mi-a luat jumatate de an sa inteleg ca o deranja…timp in care imi spargea oua pe presul de la usa, imi inchidea apa de pe scara, imi taia firul de la sonerie…gesturi de om retardat! Pana am prins-o in fapt…si am intrebat-o de la om la om ce anume o deranjeaza…si de ce dracu’ nu mi-a transmis personal decat sa fie copil si sa se joace de-a v-ati ascunselea…am ajuns sa ma mut din cauza faptului ca ma teroriza (si chiar nu sunt o persoana galagioasa, am 25 ani, am bun simt, scoala, sunt umblata prin lume, si am cei 7 ani de acasa. Prefer locuri precum Natura, Ateneu, teatru). Vorbind si cu politia de proximitate, n-am ajuns la nici un consens…m-am mutat si atat! Concluzia mea….trebuie sa respiram si sa luptam printre retardati sa facem diferenta cumva pentru ca tot vocea lor iese invingatoare la final…nu inteleg de ce! Cum a fost si in cazul Natura 🙁 din cate stiu, sunt numai pensionari acolo …o sa murim cu pensionarii de gat! Cu tot respectul … unul NU mi-a zis multumesc cand i-am oferit locul in autobuz!

    PS: vecina era o grasa indopata cu shaorma, cu un copil agatat de ea la fel de gras ca doar tin aceeasi dieta…in lift lasa un miros insuportabil…si asculta manele duminica dimineata..in timp ce era slujba la biserica! Astia traiesc mult…

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.