in Blog

Pentru Moldova. Pentru România.

Ce se întamplă cu Moldova? Am fost informat că moldovenii nu sunt români, că nu au ce căuta, că sunt rusi şi comunişti convişi. Dar ce se întampla în Moldova? 6 Aprilie 2009 este declarată zi de doliu naţional din cauza “realegerii” comuniştilor. Dar moldovenii erau o cauză pierdută. Moldovenii nu ştiu limba română. Ce se întampla la Chişinău? Se adună 10.000 de oameni şi strigă: “Libertate”.

Se adună 10.000 de oameni şi strigă: “Basarabia”. Se aduna 10.000 de oameni şi strigă: “România”. Da, şi erau ruşi, şi aveau mentalitate comunistă şi aveau – si nu aveau conştiinţă naţională. Se adună 10.000 de oameni şi reeditează episodul România ’89. Drapelul România Mare se ridică in Chişinău şi pentru prima dată realizăm: “A fost minţită o naţiune întreagă”.

Într-adevăr, se luptă pentru ceva acolo. Ei nu mai vor comunism. Ce se intâmplă in România? Vine vestea ca au murit 3 persoane la Chişinău. În semn de solidaritate se adună vreo câteva mii de studenţi să se manifeste. Iese la iveală un parlamentar aparţinând unui partid politic: “România – echilibru, neutralitate”. Vorbeşte de parcă ar fi decizia populaţiei. Eu nu am ales niciodată indiferenţa faţă de Republica Moldova. Iese alt papiţoi la iveală. Aceeaşi poveste. Ce se intamplă în Bucureşti? Se adună studenţii basarabeni. Şi? Şi mai vin şi românii. Se strigă: “Hai Basarabia!”. Se strigă: “România”. Se strigă: “Unitate”. Şi totuşi mai au curajul să zică de România că este indiferentă.

Apar cuvintele: “situaţia in Moldova este calma”. În Moldova, un ordin poate mascra zeci de mii de oameni. Se declară: “Este o lovitură de stat fascistă, susţinută de România”. Eu nu sunt fascist. Nici cei 10 000 de oameni ameninţaţi cu violenţa din Chişinău nu sunt fascişti. Cam asta se întamplă acum. Cam asta ar trebui difuzat la televizor în locul analiştilor politici care comentează mai mult contra revoluţionarilor. Hai Basarabia! Hai România! Unitate!

@Alina:

Cred că baieţii aştia sunt ruşi. Cine ştie ce s-a întâmplat în ’92?

Imagine preluată de pe site-ul http://hodorogea.com .

Write a Comment

Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  1. eu nu sunt fascista, si nici indiferenta. dar, asta nu inseamna ca sunt unionista. NU sunt comunista, NU sunt inchisa la minte dar un NU si mai mare din partea mea il acord uniunii. nu. clar si vehement. de ce?…de ce ne-am uni cu ei? de ce in 1992, cand Romania a vrut uniunea cu Moldova atunci ei n-au vrut?..se considerau mai evoluati..ca nu merita Romania asemenea ofranda din partea lor. cum sa se coboare ei la nivelul nostru, ca sa supravietuim, sa ne dezvoltam impreuna? acum, dupa ce am facut si noi bune…rele, ne-am dezvoltat. am intrat in NATO, in UE, participam la marile summituri ale Europei(nu comentam pozitia noastra momentana in ele, important e ca suntem) pe cand ei?…ei nu sunt nimic. nu auzi de ei niciunde. acum, dupa ce am facut sacirificii, am luat decizii (mai bune sau mai rele), dar le-am luat si am facut ceva..acum e bine sa ne unim? vei spune da, dar asa au hotarat demnitarii tarii(Moldovei), nu cetatenii. atunci vine intrebarea mea: De ce nu au facut revolutie atunci, daca tot..se dorea uniunea? de ce nu s-a iesit atunci in strada, de ce nu s-a declarat atunci doliu national in semn de protest fata de conducere?totul s-a desfasurat strict la nivel diplomatic. acum ca-i bine…hai sa ne unim. NU! dac-ar sta in puterea mea, macar putin, as zice NU unirii, as zice NU ma intereseaza. nu sunt indiferenta, sunt impotriva.

  2. Atata timp cat nu avem sprijin din afara nimic nu va fi posibil… Nu vom risca niciodata sa ne punem rau cu rusii si asta de ce???

  3. @Madutza, simplu, pentru ca Putin si Rusia ne pot distruge. ne-am pus odata pielea la bataie, pentru noi. de ce ne-am pune-o acum pentru moldoveni? ei au pus-o cumva pentru noi? nu. au ramas cu ei. noi?…noi am plecat

  4. ..nu. nu sunt comunista. m-am nascut in democratie. dar daca nu am fost, asta nu inseamna ca nu stiu. au fost altii care au scris, au consemnat, au lasat carti, si am si dovezi vii in jurul meu. oameni care au fost acolo.

  5. …democratie ..:)) ..buna buna asta …cred ca ar trebui sa ne gandim la fratii nostrii de peste Prut …si sa-i ajutam intr-un mod cat mai diplomatic…sau macar moral…si noi am trecut printr-o revolutie asa cum si ei acuma incearca sa faca la fel..problema e ca la ei rusii si-au infipt mai adanc coltii ..si marea parte sufera de boala binecunoscuta “comunism”