in Blog

Pe 15 mai, biciclişti cu poliţia în cârcă

Din ciclul cum să nu faci o campanie de promovare a mersului cu bicicleta în oraş, Colegiul Economic Ion Ghica organizează duminică, 15 mai 2011, un tur al Bacăului pe bicicletă. Este organizat de profesori, iar traseul se va face avându-i alături pe agenţii de la poliţia rutieră. Nu îl anunţ eu, evenimentul, ci  îl anunţă blogărul ăsta şi cu ăsta.

Ca să fie clar, când vor elevii să meargă pe bicicletă, în grup, să arate că pot, ar trebui să o facă singuri. Adică să se întâlnească 10-15 indivizi, care să mai cheme câte 10-15, şi să se dea de-a dura pe centru’ cât vor ei. Fără poliţie rutieră. Că aşa, trecătorul de rând zice: Păi da, normal că au c***e să se plimbe pe stradă, că au poliţia cu ei”.

Şi-apoi, n-ar fi fost mai interesant dacă poliţia ar fi stat acasă şi ar fi făcut lucruri mai interesante decât un “traseu de biciclete”? Dacă ar fi fost competiţie, să zicem o cursă din Bacău până-n Bălcescu, atunci da. Că trebuie asigurate nişte condiţii competiţionale.

De altfel, mâine vreau să mă duc cu ţoacla până la facultate. Unde aş putea să fac şi eu o cerere să fiu purtat de două maşini de la rutieră? În felul acesta, pistele de biciclete se vor construi cu siguranţă, dar nu în era noastră.

PS: Dacă vreţi un traseu, încercaţi cum am făcut noi. Poate aveţi mai mult succes.

Write a Comment

Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Webmentions

  • Pentru de dimineață | aghiuţă

    […] Un liceu din Bacău promovează mersul pe bicicletă, scrie Cristi Juverdeanu. […]