in Blog

OTPDL Bacău dă în judecată manualul de istorie?

După ce au tăcut chitic câţiva ani buni, adică nu am auzit niciodată de ei, cei de la OTPDL Bacău doresc să cunoască 15 minute de faimă. Vor ca cetăţenii Bacăului să afle că PDL-ul are o organizaţie de tineret care e gata de luptă. Cum? Păi dând în judecată un blogger pentru un articol care nu ducea nicăieri.

Justificarea?

“Consider că  prin publicarea acelui articol, domnul Bibire a încălcat prevederile OUG 31/2002 art.4 alin.2 privind răspândirea şi utilizarea în public a simbolurilor fasciste. Prin acest demers, dorim sa evităm un precedent periculos deoarece domnul Razvan Bibire prin natura meseriei pe care o practică este un formator de opinie.”

Replica aparţine preşedintelui OTPDL Bacău, Dorin Chirilescu, care face referire la următorul text:

ART. 4
(1) Confecţionarea, vânzarea, răspândirea, precum şi deţinerea în vederea răspândirii de simboluri fasciste, rasiste ori xenofobe se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la 3 ani şi interzicerea unor drepturi.
(2) Cu aceeaşi pedeapsa se sancţionează şi utilizarea în public a simbolurilor fasciste, rasiste sau xenofobe.
(3) Nu constituie infracţiune fapta prevăzută la alin. (1) sau (2), dacă este săvârşită în interesul artei sau ştiinţei, cercetării ori educaţiei.

Adică:

b) prin simboluri fasciste, rasiste sau xenofobe se înţelege: drapelele, emblemele, insignele, uniformele, sloganurile, formulele de salut, precum şi orice alte asemenea însemne, care promovează ideile, conceptiile sau doctrinele prevăzute la lit. a)

Ceea ce nu a înţeles Dorin Chirilescu este că Bibire nu are svastica în buzunar, nu umblă pe stradă înjurând evrei, nu are uniformă de nazist, nu strigă “Heil Hitler” când salută lumea şi nu leagă steagul nazist de matiz. Singurele chestii pe care le are şi le publică sunt imagini istorice consacrate care se găsesc pe tot internetul.

Cu alte cuvinte, mai bine ai da în judecată internetul, cu google sau wikipedia, şi manualele de istorie pentru că toate conţin imagini în care sunt cuprinse diverse simboluri fasciste, rasiste sau xenofobe. Ai avea mai multe şanse de câştig.

Şi mie mi-ar plăcea să am dovezi că un anumit ministru ar fi coordonat acţiunea asta, dar nu le am. În schimb, am o poză extraordinar de sugestivă (luată de pe net) cu banderola evreilor din timpul holocaustului:

Cu asta cred că am clarificat faptul că PDL Bacău şi OTPDL Bacău se vor bucura la paştele cailor de un articol scris pentru ei pe acest blog.

Write a Comment

Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Webmentions

  • Scurte din online | talentirosit.ro 26 februarie 2012

    […] Nu-i ceva nou, la Bacău este deja un precedent judiciar în care un blogger a fost judecat pe bază de printuri de pe blog. Aşa că blogării din Bacău au strâns rândurile şi au dat cu OTPDL de toate serverele. Aşa că a scris şi Juverdeanu. […]