Oameni Partea a 2-a [Timp]

Am auzit multe. De la pesimism s-a ajuns la o intreaga dorinta si conspiratie de a schimba trecutul, sau de a da timpul inapoi. Acum a regreta ceva e „natural” – tine de natura umana, dar a incerca sa dai timpul inapoi, deja devine absurd.

„Daca as putea as da timpul inapoi…” De ce? Nu ai facut destule prostii si nu le regreti indeajuns? vrei sa le mai faci o data? Vrei sa retraiesti aceleasi erori si nu stii cum sa faci? Pai, pentru asta nu trebuie sa dai timpul inapoi, pur si simplu apuca-te de facut ceea ce ai mai facut o data si ai grija sa implici aceleasi replici, aceeasi actiune, fara progres, fara viitor. Imagineaza-ti ca faci asta pentru prima oara, si lasa totul sa se duca de rapa din nou. Asta inseamna sa dai timpul inapoi. Asta inseamna sa retraiesti acele momente.

A, tu crezi ca rezolvi, ca schimbi trecutul. Pai cum vrei sa faci asta din moment ce tu ai dat timpul inapoi, practic tu nu ai gresit si nu ai invatat nimic din ceea ce s-a intampla pentru ca… nu s-a intamplat. Niciodata nu trebuie sa incerci sa traiesti in trecut, nu te ajuta cu nimic. Ba mai mult decat atat, daca faci asta pierzi prezentul, si te trezesti in viitor cu o mare gaura in viata ta. Unde ai fost, ce ai facut? Pai ai trait o perioada din viata ta gandindu-te la trecut, aici te-ai pierdut, aici ai ratat.

Daca s-a intamplat, s-a intamplat… nu poti schimba trecutul, dar traiesti in prezent pentru viitor. Si gandeste-te in primul rand ca prezentul de acum e trecutul de mai tarziu, iar viitorul de atunci va fi prezentul. Absolut tot ce faci acum conteaza. De asta nu inteleg eu oamenii, oare ei vad alt timp decat mine, sau timpul e acelasi?

6 comentarii

  1. s-ar putea sa nu mai faci aceeasi greseala intorcandu-te in trecut si presupunand k stii unde ai gresit … dar in mod sigur ai face altele si asa ti-ai dori mereu sa te intorci in trecut sa schimbi ceva si nu ar mai exista prezentul si cu atat mai putzin viitorul. Cel mai bine e sa traiesti si sa invetzi dintr-o eventuala greseala si sa incerci sa nu o mai faci 🙂

  2. pai uite cristi..aici ma vad nevoita sa te contrazic. „Daca as da timpul inapoi..”…ai putea rezolva..ceva mai multe lucruri decat explici tu acolo. nu trebuie sa retraiesti momentele. sunt momente care te marcheaza, si daca le retraiesti..nu te ajuta la nimic, pentru ca situatia e deja schimbata. daca ai fi dat timpul inapoi…ai fi folosit alte replici, ai fi facut alte actiuni. altceva ce de asemenea nu e in concordanta cu „retrairea” este provocarea momentelor, si situatiei pe care ai vrea sa o „retraiesti”. cateodata..daca actionezi intr-un fel…e posibil ca, chiar daca tu vrei sa retraiesti clipa, sa nu te mai poti regasi in aceleasi ipostaze ale actiunii, sa nu mai intalnesti vreodata personajele participante la actiune, si asa mai departe…

  3. Alina, nu ma contrazici.
    [A, tu crezi ca rezolvi, ca schimbi trecutul. Pai cum vrei sa faci asta din moment ce tu ai dat timpul inapoi, practic tu nu ai gresit si nu ai invatat nimic din ceea ce s-a intampla pentru ca… nu s-a intamplat.]

  4. sunt momente, pe durata unei actiuni, cand iei decizii. decizi ce trebuie sa spui(sau nu), ce trebuie sa faci..cum sa duci actiunea la bun sfarsit. daca ai da timpul inapoi…si ai reveni la deciziile pe care a trebuit sa le iei, este foarte probabil ca finalul sa fie altul. daca iti amintesti de deciziile luate, si ai zice..cred ca mai bine as fi facut asta..in loc de cealalta..cred ca mai bine as fi tacut, in loc sa fi vorbit aiurea..daca ai da timpul inapoi..ai avea o sansa sa le indrepti:)..si sa faci ca finalul actiunii..sa fie altul.

  5. vrei sa intorci timpu atunci cand realizezi k ai facut cv gresit dar d multe ori nu realizezi k ai gresit…si sunt d acord cu tn cristi k dc ai putea mereu sa intorci tp-ul nu ai m gresit si nu ai m invata din greseli:gresesc?si c?..dau tp inapoi si gata…interesant sub si destul d pronuntzata replica:”daca as putea da timpul inapoi”…….daca…dar nu potzi…

  6. Articolul asta intr-adevar merita citit:) Pacat ca foarte putini au putinta sa se desprinda de trecut si mai ales sa se elibereze de regrete. Eu lucrez la asta de ceva timp si, da, sunt intru totul deacord cu tine.:)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.