in Premium

O nouă metodă de a face bani pe facebook

Pe când unii născocesc recenzii pe bloguri pentru a face bani din marketingul afiliat, eu sunt întrebat mai mereu de anumite produse. În speță din IT. De fapt, nu cred că am prieten care să știe cu ce mă ocup și care să nu mă fi întrebat cel puțin o dată: ce-mi recomanzi? crezi că e bine să iau asta?

Ideea este că am influențat și influențez foarte multe decizii de acest gen și nu stau, de fiecare dată, să mă duc pe un site, să-mi creez un cont, să fac link de afiliere, iar apoi să i-l dau omului ca să avem pe ce discuta. Pierd timp, iar când pierd timp, pierd și mai mulți bani decât aș obține dintr-un comision.

Hapsha vine cu un concept destul de interesant pentru marketingul afiliat, pe care l-am și testat. Ei introduc, practic, un nou buton de distribuire pe facebook a produselor de pe site-urile partenere. În loc să dau share sau like, dau un Happy Share, acțiune care îmi generează automat un link afiliat și îl distribuie cui doresc eu. Adică folosește și API-ul din facebook.

În principiu, Happy Share va încerca să acapareze o mare parte din piața online. Au un sistem de vot, prin care își îndeamnă utilizatorii să aleagă ce site-uri vor să fie adăugate ca partener. Eu unul am votat pentru emag, dar aș merge și pe koyos, pcfun, evomag, sau alte site-uri care nu pun 100 de lei în plus doar pentru că vânzătorul are notorietate.

happy-share
Și nu cred că magazinele online ar refuza un astfel de parteneriat, atât timp cât se presupune a fi un furnizor de clienți. Singurul impediment pentru afaceriști (și bucurie pentru onlainări) ar fi comisionul de 4%, care cred că va scădea un pic sau va fi distribuit pe categorii. E greu să le ceri 4% celor care vând produse IT, electronice sau electrocasnice.

Revenind pe meleaguri sincere, Hapsha ar prinde pentru faptul că e simplu și este un pic mai ușor de targetat. Adică : vezi, distribui și iei comision. Nu faci blog, nu scrii recenzii, nu generezi link de afiliat pe produs.

Cât despre magazinele online, să fim serioși: să primești și trafic, și distribuiri pe facebook ale unui produs, și clienți.. nu e tocmai rău.

PS: pe ro.hapsha.com m-am conectat în vreo 2 secunde cu contul de facebook, iar entuziaștii pot găsi mai multe informații pe pagina lor de facebook, sau pe blog.