in Blog

Nu e nevoie de piste de biciclete în Bacău

Pentru că nu are rost. Uitându-ne pe ansamblu, este clar că municipiul Bacău nu are nevoie de piste pentru biciclete deoarece numărul bicicliştilor este foarte mic. Dacă ar fi atât de mulţi încât să îngreuneze traficul rutier, atunci primăria va crea piste.

Asta ar implica, bineînţeles, să se dea amenzi pentru cocalarii care merg pe trotuar din comoditate. Apoi se vor crea şi piste amenajate pentru agrement, se vor face trasee şi prin parcuri, pentru  cei care ar zice: “Eu vreau să ies cu bicicleta să mă relaxez”.

Însă, până când bicicleta  nu va fi un mijloc de transport răspândit, municipalitatea nu va cheltui bani pentru studii şi infrastructură, ci va investi în săli polivalente. Nu are rost să cheltuieşti bani  acolo unde nu-şi au rostul, mai ales că nu există vreo hotărâre care să interzică mersul pe bicicletă pe străzile oraşului. Din contră, codul rutier permite, cu prioritate, amendă şi tot tacâmul.

În altă ordine de idei, în municipiul Bacău este interzis mersul pe bicicletă în Parcul Cancicov, Parcul Catedralei şi Insula de agrement. De la vară, Parcul Olimpic va fi şi el interzis fiind amenajat cu spaţii de joacă şi declarat, oficial, ca parc.

Write a Comment

Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  1. Cati din cei care sustin atat de fervent mersul pe bicicleta pedaleaza mai mult de doua ore pe saptamana? Decat sa apara si-n Bacau niste asa-zise piste de biciclete, precum cele din Iasi, care sunt de tot rasul, mai bine deloc. Mai bine cei care tipa-n gura mare ca n-au pe unde sa mearga cu bicicleta sa ia exemplu de la OZN si ceilalti.

Webmentions

  • Pe 15 mai, biciclişti cu poliţia în cârcă | talentirosit.ro 28 aprilie 2011

    […] putea să fac şi eu o cerere să fiu purtat de două maşini de la rutieră? În felul acesta, pistele de biciclete se vor construi cu siguranţă, dar nu în era […]

  • Pentru de dimineață | aghiuţă 28 aprilie 2011

    […] Cristi Juveredeanu scrie despre mersul pe bicicletă, în Bacău. […]