in Blog

Neglijenţă criminală la Spitalul Judeţean Bacău, din nou?

Săptămâna trecut a mai decedat un pacient la Spitalul Judeţean Bacău. Ştim, zilnic moare câteunul, dar este al patrulea caz despre care aud că s-a petrecut în nişte circumstanţe oarecum suspecte. Pacienta, în vârstă de vreo 40 de ani, a ajuns la spital din cauza unei apendicite la sfârşitul anului 2010.

În luna februarie 2011 a revenit pentru că au apărut, surprinzător, câteva complicaţii. Au avut loc trei intervenţii chirurgicale într-o săptămnă, pentru ca pacienta să rămână sub observaţie “deschisă” – nu i-a mai fost închisă operaţia. Săptămâna trecută a decedat, ieri a avut loc înmormântarea.

Ei bine, pentru a da în judecată spitalul, doar necropsia costa în jur de 900 de euro, ceea ce este enorm pentru un român, sau, mai precis, pentru un băcăuan. Cu alte cuvinte, revin cu întrbarea de la cazul trecut: pe medici cum îi pârâm, din moment ce nu ne permitem?

Write a Comment

Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  1. eu nu stiu de ce se mai tot mira lumea de tampeniile pe care le comit medicii bacauani….si apoi o alta mirare de faptul ca se acopera unul pe altul ca intr-un sistem mafiot in toata regula!

  2. Mi se pare ilogic, imoral si aproape imposibil sa i se fi cerut 900 de euro pentru a demara, practic, cercetarea penala. Probabil ca de suma aceea ar fi fost vorba in cazul in care s-ar fi dovedit ca medicul n-a avut nicio vina si ca denuntarea a fost calomnioasa. Eu spun c-ar fi fost bine, daca avea certitudinea ca medicul a fost vinovat, sa depuna o plangere la parchet, unde ar fi primit mai multe informatii pertinente decat la o sectie de politie.

Webmentions

  • Pentru de dimineață | aghiuţă 8 aprilie 2011

    […] Cristi Juverdeanu vorbește din nou despre neglijență criminală la Spitalul Județean Bacău. […]

    • Related Content by Tag