in IT

Logarea pe Google Chrome poate duce la sabotarea conturilor utilizatorului

Google Chrome are un serviciu care permite utilizatorilor săi să-şi stocheze toate datele pe contul de Google. Scopul este unul bun, anume de a putea face sincronizarea informaţiilor între mai multe browsere.

Utilitatea serviciului de sincronizare

De exemplu, un utilizator poate avea două calculatoare pe care foloseşte acelaşi cont de google. Pentru a nu petrece mult timp cu importarea sau introducerea datelor de logare, cookie-urilor, autocomplete-uri ş.a.m.d., utilizatorii se pot loga pe browser la contul de Google şi pot face sincronizarea datelor. Adică descarcă datele şi le stochează în noul browser.

De obicei, această logare se face din setările browserului şi diferă de logarea pe un site din reţeaua Google. Adică, dacă eşti logat pe gmail, nu înseamnă neapărat că ai şi browser-ul logat pe cont.

chrome risc

În imaginea de mai sus este un exemplu referitor la conectarea browser-ului.

Cum se pot sabota conturile prin serviciul de sincronizare al Google Chrome?

Problema poate apărea atunci când nu lucraţi la calculatorul personal. Dacă vreţi să citiţi mailul de la serviciu, e bine să vă asiguraţi că nu v-aţi accesat şi contul pentru browser. În cazul acesta, Google Chrome va începe sincronizarea datelor şi va stoca totul în noul browser de pe care s-a făcut accesarea.

Confuzia apare şi mai uşor dacă pe noul calculator abia a fost instalat browser-ul. În această situaţie, Google Chrome va cere autentificarea utilizatorului pe contul de Google şi va începe sincronizarea, considerând că s-a făcut o nouă instalare şi că se vrea reintroducerea informaţiilor:

chrome-login

Chiar după delogarea de pe browser, informaţiile vor rămâne salvate până când vor fi şterse manual. Practic, toate informaţiile sincronizate de dumneavoastră vor fi la îndemâna oricui va avea acces la acel calculator.

Soluţia

Serviciul oferit de Google pentru Chrome este unul extrem de util, dar poate fi şi foarte periculos. Cel mai bine este să evitaţi logarea pe conturile de Google de pe un calculator străin. Dacă este necesar să citiţi un mail, încercaţi să folosiţi un browser care nu are legătură cu serviciile de la Google. Puteţi folosi Firefox sau chiar Internet Explorer.

Write a Comment

Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  1. Nu mai folosesc Google de un an, e genul de companie care vrea sa preia controlul internetului si sa monitorizeze tot. Mai bine nu .

Webmentions

  • Google și-a schimbat fereastra de logare pentru Chrome | talentirosit.ro 15 mai 2012

    […] articol anterior am zis că logarea de pe Google Chrome poate duce la sabotarea conturilor utilizatorului. Asta se întâmpla pentru că pagina de logare pe în browser semăna izbitor de bine cu pagina de […]