in Blog

Licenţă pentru un şomer cu drept de vot şi carnet de şofer

… să nu ne mai plângem.

Nu ştiu cât de rar se aud vocile plângăcioase ale studenţilor care nu-şi găsesc locul pe piaţa muncii. Nu ştiu dacă o mare parte dintre potenţialii studenţi renunţă la ideea de facultate încă din liceu, dar ştiu una şi bună: avem proşti cu diplomă.

Ştiu, cu siguranţă, că un student care nu este în stare să se ridice în picioare, la o facultate de inginerie,  şi să zică o formulă banală pentru a rezolva o ecuaţie de gradul doi, va lua, probabil, aceeaşi diplomă ca mine. Apoi, prostanul, va merge la interviu, va prezenta rodul muncii sale pe cel puţin patru ani şi va fi refuzat cu înjurături. Mai târziu va merge în stradă şi va protesta că ţara este de căcat, că el nu are viitor. Alături de el va veni un profesor universitar care i-a fost alături şi care va striga afişând un banner: “Ieşi-ţi în stradă pentru popor!”.

De altfel, eu voi merge să-mi caut de lucru în acelaşi domeniu, la aceeaşi firmă.Voi prezenta CV-ul şi voi fi anunţat politicos: “Vă sunăm noi”. Aflu că şpanchiul a trecut pe-acolo şi mă pregătesc să fiu scuipat. Un al doilea CV, cu aceleaşi date, la o altă slujbă: “Ne pare rău, dar postul s-a ocupat”. În traducere: “proşti avem şi noi, încercaţi mai târziu”.

Într-un final iau radiera de la un creion, scuip pe ea şi-o dau peste foaia imprimată, la numele universităţii. Las o gaură imensă şi precizez cu pixul: “Studii superioare – Error 404”.  Oare câţi m-or angaja?

Write a Comment

Comment

I accept the Privacy Policy

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Webmentions

  • Pentru de dimineață | aghiuţă 15 octombrie 2010

    […] Talent irosit a constatat că avem proști cu diplomă. Avem și proști cu diplome. […]

  • Licenţă pentru un şomer cu drept de vot şi carnet de şofer - Ziarul toateBlogurile.ro 15 octombrie 2010

    […] Licenţă pentru un şomer cu drept de vot şi carnet de şofer Wed Oct 13, 2010 1:31 am … să nu ne mai plângem. Nu ştiu cât de rar se aud vocile plângăcioase ale studenţilor care nu-şi găsesc locul pe piaţa muncii. Nu ştiu dacă o mare parte dintre potenţialii studenţi renunţă la ideea de facultate încă din liceu, dar ştiu una şi bună: avem proşti cu diplomă. Ştiu, cu siguranţă, că […]