in Blog

Joaca de-a grădiniţa cu Teatrul Bacovia pe facebook

Credeaţi că ziariştii se mănâncă precum câinii? Staţi să vedeţi ce-şi fac actorii.

Cineva mi-a atras atenţia că pe profilul de facebook al Teatrului Bacovia are loc un scandal. Directorul teatrului ar fi acuzat pentru deturnare de fonduri. Mişto, nu?

Iniţial, ai spune că e vorba de o păcăleală de 1 Aprilie, doar că mesajul a apărut sâmbătă dimineaţa. Era imposibil ca directorul teatrului să fi permis să se publice aşa ceva, chiar de-ar fi fost în glumă. Mi-am amintit, totuşi, că am primit vreo 3 cereri de prietenie de la Teatrul Bacovia pe facebook, aşa că am făcut puţin research.

În fapt, sunt trei profile de facebook create pentru “persoana” Teatrul Bacovia. Unul dintre ele, este cel “oficial”, cu vreo 4000 şi ceva de “prieteni”. Celălalt pare a fi o tentativă oficială este “un cont cu funcţiune tehnică de pe care se administrează paginile de Facebook ale teatrului” (mulţumesc lui Niki Vranceanu pentru lămuriri), iar al treilea este un jucăuş care crede că va face mult bine teatrului dacă va scrie pe facebook că Găzdaru fură.

t.btbmtb

Nu cred că are rost să explic eu că scandalul nu face bine nimănui, mai ales actorilor, dar las pulimea să se bucure de scandal.

Ghilimelele pe care le-am folosit sunt, în fapt, un sfat gratuit oferit de mine către persoana care se ocupă de promovarea teatrului. Asta, bineînţeles, dacă ar fi cineva interesat să ducă mizeria la coşul de gunoi şi nu să o trântească pe spaţiul virtual.

Restul poate fi dedus de-aici: http://talentirosit.ro/ce-mi-inspira-firma-care-si-face-profil-in-loc-de-pagina-pe-facebook/

Write a Comment

Comment

I accept the Privacy Policy

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  1. Referitor la conturile Teatrului. Cel numit de tine “oficial” e contul utilizat de Secretariatul Literar, fiind un cont deschis cu multa vreme in urma si care a acumulat in timp peste 4.000 de prieteni.
    Cel despre care zici ca e o tentativa oficiala e un cont cu functiune tehnica de pe care se intentioneaza administrarea/dezvoltarea aplicatiilor Facebook si a paginilor Facebook ale teatrului. Are un numar mic de prieteni si activitate redusa pentru ca nu se intentioneaza relationarea directa in social media prin acest cont. Acesta de-al doilea l-am facut eu si e contul prin care se administreaza paginile teatrului, anume “Gala Star” si “Indragosteste-te de teatru”.