in Internet/Web

Instagram cere drepturi să comercializeze imaginile utilizatorilor


Instagram și-a actualizat politica de utilizare a aplicației, acordându-și drepturi de comercializare a fotografiilor publicate de utilizatori către advertiseri, în cazul în care aceștia nu-și vor șterge conturile până pe 16 ianuarie.

Având în vedere investiția de 1 miliard de dolari din luna Aprilie Vicepreședintele departamentului de marketing de la  Facebook, Carolyn Everson, a declarat la începutul lui decembrie că „se va găsi, eventual, cale de monetizare a Instagram”.

Notificarea trimisă către utilizatori zice: „S-ar putea să distribuim informațiile contului dumneavoastră, precum și alte informații din cookie-uri, log-uri, fișiere, locații (..) către organizațiile care ne ajută să-ți oferim acest serviciu și către parteneri din advertising”.

instagram[1]Asta înseamnă că până și cei care nu folosesc aplicația Instagram s-ar putea găsi ca subiect într-un material publicitar, datorită unui amic care a făcut fotografia.

Conform bbc.co.uk, specialiștii din marketing precum și utilizatorii aplicației văd această nouă politică de utilizare ca pe o scrisoare de sinucidere.