in Internet/Web

Ce însemna promovarea pentru mine, blogărul, în 2008-2010

În 2008, nu exista talentirosit.ro, iar pentru mine nu exista blogosferă sau alți blogări. Cu atât mai puțin, blogosfera locală. Scriam cu pasiune, fără virgule și cu mici erori de exprimare. Aveam un site găzduit gratuit pe evonet. Știam foarte puțin wordpress, dar îmi plăcea ideea de a avea propriul meu CMS pe un server. Pica zilnic, se încărca greu, dar acolo scriam purtat de val câteun material la 2 zile.

Evident, îmi scriam frustrările vârstei în articole la persoana a treia. Cititorii de-atunci spuneau că se crăcănau pe ei de râs la criticile pe care le aduceam cuvintelor. Îmi ajungea.

Când am scris primul material despre fotbal, l-am expediat prin email lui Cătălin Barzaghideanu la bacausport.gsp.ro. Pe-atunci, exista o rubrică care se numea „de la cititori primite”, așa că nu am avut ce pierde.

Emoția pe care o simți, ca tânăr, la 18 ani și ceva, să ai un articol publicat pe un site atât de cunoscut pe-atunci, nu poate fi descrisă. Afilierea cu Ziarul nu s-a comparat nici pe departe cu acel material apărut la ora 8 dimineața pe site-ul gsp-ului din Bacău. M-am simțit important.

A urmat apoi o scurtă colaborare cu Bacăul.ro. Nu mai știu cum am dat de Marinel, dar îmi amintesc că de la el am primit prima legitimație „de presă”. Pe care o mai am și acum dacă mă cotrobăiesc bine prin buzunare. Pentru Bacăul.ro am scris despre oraș, despre ruine și modernizare, iar articolele sunt și acum publicate acolo. De fapt, dacă mă gândesc bine, cred că mai am și credențiale pentru a publica un material din când în când, dar am propriile mele proiecte.

Primul link către talentirosit.com (așa era în 2009), din blogosfera, l-am primit de la un site cunoscut presei locale. Purta numele Deșteptării, dar nu mai știu de ce mă lăuda. Atunci am aflat, pentru prima dată, că eram într-o listă selectă, alături de kristofer93.com și contrasens.com. Au urmat mențiuni în presă, link pe contrasens.com, pornirea IPB-ului, proiectul BacăulTău.ro, primul scandal, primul blogmeet, prima emisiune la TV, afilierea cu Ziarul de Bacău, proiectul steagulrosu.ro, dezafilierea, pornirea Divanului.

Nu există blogăr care să spună că am cerșit vreodată link de la el la fel cum nu există blogăr care să-mi fi cerut ajutorul (sfatul) iar eu să-l fi refuzat. I-am ajutat și pe Florin Popescu și pe Codrin Pop, chiar dacă se războiau de mama focului prin 2010. Nu a avut niciunul curajul (tupeul, cretinismul) să-mi ceară mie pe cine să ajut sau cui să-i țin partea. Drept răsplată, au fost publicate articole în care mi-au mulțumit, pe rând, pentru ajutorul acordat.

Și totuși, nu am ajuns cel mai cunoscut blogăr din Bacău, dar nu stau nici prea rău. Când vreau ca un material de-al meu să fie publicat undeva, îmi aleg singur destinația pentru că pot să judec singur. Iar, dacă sunt nesigur, cer un sfat, dar nu accept un ordin.

Asta a însemnat promovare.

PS: Încă mă mai număr printre puținii blogări despre care, în 2009-2010, au scris pozitiv și Deșteptarea, și Ziarul de Bacău

Write a Comment

Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  1. Corect. Si inca iti sunt recunoscator pentru ajutorul acordat 🙂
    LOL, ar fi stupid, cand te ajuta cineva, sa ii ceri sa nu ajute pe nu stiu cine. E problema ta pe cine ajuti si de ce, chiar nu m-a interesat faza asta.
    N-ar strica sa ne si vedem un pic, intr-o zi, daca ai timp pe la sfarsitul lunii.