in Blog, Romania

Incubator de Economie Socială, în Bacău

incubator-economie-sociala-bacau

Câțiva reprezentanți ai UNDP România au anunțat astăzi, la Centrul de Afaceri și Expoziții, lansarea unui Incubator de Economie Socială pentru zona Bacău. Asta înseamnă că se va crea o entitate cu scopul de a ajuta dezvoltarea societăților cu administratori sau angajați din categoria persoanelor defavorizate, prin asistență tehnică și consultanță.

Practic, oamenii care vor face parte din biroul incubatorului vor ghida antreprenorii către accesarea unor fonduri, îi vor îndruma  în crearea unui plan de afaceri și vor prezenta beneficiile unei societăți din economia socială.

Proiectele de acest gen constituie un avantaj pentru dezvoltarea economică regională, iar aici mă voi opri din citarea celor de la UNDP, pentru că le veți auzi declarațiile în clipul de mai jos, și voi lăuda subiectiv incubatoarele din sectorul economic. Scopul lor este util, iar Advertica este, după mi-au spus unele persoane implicate în proiect, un exemplu de succes al firmelor incubate în Bacău.

Deși avantajele sunt diferite, noi fiind incluși în Incubatorul de Afaceri, orice proiect care unește agenții economici creează o rețea cu efecte pozitive. În plus, sunt sigur că vor apărea pe parcurs și finanțări speciale pentru  firmele din Incuabotorul de Economie Socială.

Informații mai „obiective” găsiți pe:

Inima Bacăului: Lansare Incubator de economie socială în Bacău

Ziarul de Bacău: La Caex s-a inaugurat Incubatorul de economie socială
Kristofer: Incubator de economie socială la Bacă

Write a Comment

Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.