Facebook Post: 2021-07-29T14:54:24

Dacă până acum v-am spus să nu vă mai certați cu rude/prieteni/vecini pe criterii politice, acum vă pot face și o exemplificare.
Până mai ieri, în Consiliul Local Bacău existau cele două tabere: opoziția, cu 11 membri, și puterea, cu vreo 12 . În limbajul naivului, vorbeam de o dreaptă protagonistă minoritară și o stângă antagonistă majoritară. Acum, un partid a trecut de la antagoniști la protagoniști și s-a făcut transferul de putere.
În trecutul îndepărtat (de dinaintea puterii actuale), se cerea ca PUZ-urile să fie votate la vedere că așa ar cere o lege națională. S-a refuzat pe motiv că cei 12 antagoniști n-ar vrea să facă jocurile protagoniștilor și s-a închis așa.
Astăzi, când protagoniștii au devenit majoritari, s-a cerut iarăși ca votul să nu mai fie secret și ghiciți ce: nici eroii, acum în număr de 12 sau 13, nu mai sunt de-acord să se vadă dacă au sau nu interes la PUZ-uri.
Prin urmare, în realitatea politică, luptele nu se dau între bine și rău, între alb și negru, ci este mai degrabă o luptă pentru opacitate. În timpul ăsta, voi cei care începeți să rupeți relațiile, gratuit și fără miză, cu cei care nu se implică pentru cauza voastră politică, obțineți, încet și sigur, un mare nimic transparent.
Dacă nu v-am stricat productivitatea pe ziua de azi, spor la muncă!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.